fredag 15 juni 2018

Nytt jobb 50+

Att söka nytt jobb efter kan kännas som en utmaning, men det finns enkla knep som underlättar för en stimulerande karriär även för dig som är -plussare. På Trygghetsrådet – som har i uppdrag att hjälpa tjänstemän inom privat sektor att hitta nya jobb – märks det tydligt att efterfrågan är som störst inom offentlig sektor. Offentlig sektor anställer många av dem som kommer till oss och är över år.


Yngre har fördelen att inte blir bortsorterade på cv-basis. Personer över år behöver vara mycket mer aktiva i sitt nätverk för att få jobb , säger Katharina Hjorth.

När du visar intresse för ett jobb får verksamheten tillgång till dina personuppgifter och ditt CV. Du godkänner också att verksamheten kontaktar dig i samband med rekrytering av det jobb du visat intresse för. Läs mer om intressevisning här. Här är de tio bästa tipsen från undersökningen för dig som är över och redo för ett nytt jobb. Kom ihåg att chefsuppdraget förändrats och kan slutföras på två-tre år.


Kompetens hos den sökande övertrumfar alltid ålder. Jag var plus redan då och kände av åldersfixeringen så fort jag kom till ställen där jag inte hade kontakter. Men till slut hörde en tidigare leverantör av sig och erbjöd jobb som projektledare.

Lika enkelt gick det inte denna gång. Nils Hansson sökte de jobb han tyckte att han hade chans på, både som specialist och. Ny karriär vid – Jan Torstensson är år och bor i Alingsås. Efter års arbetssökande fick han äntligen jobb på Saab Surveillance via bemanningsföretaget Speed. Flygande start på ny karriär – Ali började ny karriär.


Det viktigaste jag fick hjälp med var motivation, säger Ali. Att börja ett nytt jobb kan vara nervöst och ta en del på krafterna. Läs bland våra tips om hur du underlättar pressen som det innebär att.


Du som blir av med jobbet efter fyllda gör bäst i att kavla upp ärmarna och bereda dig på en tuff match. Uthållighet och kontakter är det som gäller. Undvik åldersfixerade rekryteringsfirmor och ta direktkontakt med den rekryterande linjechefen.


Sök utifrån plats och yrke och hitta ett nytt arbete. Vi hjälper dig till nästa jobb ! Här hittar du Karriärguiden och 17lediga tjänster sorterade efter geografi, bransch och roll. Hitta ditt nya jobb här. Man tröttnar och behöver nya utmaningar.


Jag tror att många stannar för länge, våga ta steget lite tidigare!

Annars kan man hamna i en nedåtgående spiral och tycka att det är tråkigt att gå till jobbet. Det är bra att hela tiden fundera på om det är kul att gå till jobbet : Vad behöver jag mer av? StepStone är sajten där chefer och specialister hittar sina nya jobb. Sök bland lediga jobb och skapa bevakningar för att låta favoritjobben hitta dig.


Jobbsafari erbjuder den mest kompletta listan över lediga jobb i Sverige. Med Indeed kan du söka miljontals jobb online för att hitta nästa steg i din karriär. Med verktyg för jobbsök, CV, företagsrecensioner, med mera, är vi med. Sök jobb inom offentlig sektor.


Kommun, landsting, skola, vård m. Vi listar lediga jobb i hela landet. Sök på län, kommun eller yrkeskategori.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg