onsdag 13 juni 2018

Bipolär typ 2 utan medicin

Förbättra ditt högskoleprovresultat och kom in på läkarprogrammet. Det finns olika typer av bipolär sjukdom. Symtomen kan förändras genom livet, och därmed vilken typ av bipolär sjukdom du har. De flesta med bipolär sjukdom är helt utan symtom mellan perioderna, men inte alla. Cirka 5-procent av befolkningen är drabbad av bipolär sjukdom typ den klassiska formen med manier och depressioner.


Den lite lindrigare formen, typ , skiljer sig genom att du aldrig blir manisk utan istället drabbas av perioder med lindrigare uppvarvning, så kallade hypomanier.

Typ förekommer hos procent av befolkningen. En stämningsstabiliserande medicin tillsammans med ett sunt leverna är grunden för att nå en balans, förhoppningvis slippa eller åtminstone lindra depressiva tillstånd och även hypomaniska. För många räcker inte en stämningsstabiliserande utan det krävs flera mediciner (förutom litium tar jag två mediciner till, jag är bipolär 1). Netdoktor vänder sig till dig som är intresserad av hälsa och medicin. Diagnosen består i en längre utredning som görs av läkare.


I första hand består diagnostiseringen i observationer av och samtal med patienten. Jag misstänker att jag är bipolär 2. Jag har ett möte med min läkare imorgon.

Det går inte helt att bota bipolär sjukdom men med rätt behandling går det att leva gott liv trots diagnosen. Man brukar prata om att det finns två olika bipolära tillstånd: typ och typ 2. Om du upplever en akut manisk eller blandad period finns ett antal mediciner som kan hjälpa dig att återfå kontrollen över dina känslor och ditt beteende. Vilken typ av medicin som används beror på hur svåra dina symptom är, vilken typ av bipolär sjukdom du har och vad som har fungerat bra för dig tidigare. Den klassiska bipolära sjukdomen är när det växlar tydligt mellan stämningslägena med djup depression och klassisk mani. För att göra ditt liv enklare skulle jag rekommendera att du börjar äta Litium.


En logistisk regressionsmodell användes för att närmare undersöka skillnaderna i förskrivning av bensodiazepiner och bensodiazepinliknande medel mellan bipolär sjukdom typ I och typ II. De ser ofta mer än man tror. Har man misstankar om att man är bipolär är det viktigt att få kontakt med en psykiater, som gör en utredning.


Man behöver medicin för att kunna fungera, när man har bipolär sjukdom. Det är inget som går över eller kan pratas bort. Utan medicin förvärras symtomen.


Mikael Persbrandt berättade att han fått diagnosen bipolär sjukdom typ , en variant av bipolär sjukdom där hypomana perioder varvas med depressiva. Micke låter hälsa att det han vill kommunicera säger han i podden, säger Clara Wallin, podcastchef på Perfect Day, som ger ut Persbrandts podd. Du kan bland annat både behöva ta läkemedel som stabiliserar humöret, samtidigt som du tar läkemedel mot depression.


Hon tror att många kan vara drabbade utan att veta om det, säger hon och häller upp rykande hett kaffe. Livet har varit en tuff kamp som började tidigt.

Therèse Molander fick diagnosen bipolär sjukdom typ för år sedan, men hon har märkt av sjukdomen ända sedan grundskolan. Bipolaritet kan vara svårt, men det kan även föra många fantastiska fördelar med sig, menar hon. Detta definierar bipolär III då antidepressiva normalt ej ger hypomanier. Cyklotymi: Under minst två års tid (ett år hos barn och ungdomar) flera episoder med såväl humörhöjningar som humörsänkningar utan att kriterier för mani eller depression är uppnådda.


Under denna tid ej besvärsfri. Bipolär typ III - Depressiva skov: Svåra. En del av dessa individer kommer att utveckla bipolär sjukdom av typ I eller II.


Andreas har valt att vara anonym i artikeln, han tycker att det känns lättare att berätta sin historia på det sättet. För fem år sedan förändrades hans liv i grunden. Då gick han en neuropsykiatrisk utredning och fick diagnoserna adhd och bipolär sjukdom typ 2.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg