fredag 7 oktober 2016

Renovera pappspänt tak

Sök smidigt på vår hemsida. Hitta närmaste återförsäljare här! Bygghandel, Plåtslageri, Husfabrik. En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online.


Ett vackert bevarat i det äldsta sovrummet, som för övrigt också är det enda rum som har orginalytorna bevarade. Ful och trasig papp kan tas bort och de lösa kanterna spikas fast. Fukta pappen runt det skadade området i cirka minuter. Pappspänt tak runt en kakelugn. Norrby, Björnlunda socken i Sörmland.


Taket är inte det första vi tänker på när vi ska börja renovera ett rum men du kan skapa flera läckra effekter genom att lägga lite tid på innertaksrenoveringen. Vill du få ett helt slätt tak rekommenderas oftast gips och spackel samt någon form av målarduk. Idag finns det andra mer moderna sätt att renovera tak på, till exempel genom att sätta upp gips.


Men vi (läs: Adde) ville gärna prova på den klassiska tekniken med pappspänning utan att för den delen göra huset till ett museum. I vardagsrummet är taket vävspänt med två stycken skador (hål) i. Rummet är kvm och taket är jättefint förutom skadorna. Alla säger att det inte går att laga ett vävspänt tak ,. Att renovera ett pappspänt tak ! Кеш Схожі Перекласти цю сторінку жовт. Re: Måla pappspänt tak.


Ursäkta om jag lånar din trå har sökt en massa men inte riktigt hittat det jag söker. Jag har som dig ett tak i spännpapp som det är några fuktrosor i (gammal takläcka). Hade tänkt måla i helgen men upptäckte nu att det är målat med Limfärg. Borde ha förstått det då taket ser lite kritaktigt ut. Vi vill gärna behålla det, men kruxet är att det har en stor brun fläck efter en gammal vattenskada.


Plus att färgen har spruckit och krackelerat runt omkring det området. Förut försökte vi måla över fläcken, men det går inte alls. Så här såg taket ut i vår hall för några dagar sedan.


Hålen berodde faktiskt på att vi av ren nyfikenhet hade pillat… Aja baja! Som många andra funderade vi om det fanns pärlspont under men det gjorde det inte. Tag bort gamla takskivor, eller, om taket är vävspänt, som här, börja med att skära ner taket. Det bruna slår igenom. Glöm inte att ta bort lysarmatur innan du börjar skära!


Renovera pappspänt tak

Takskivorna bör monteras i samma riktning som eventuella golvbrädor, parkett eller längs med ljusets fall in i rummet. Planera hur skivorna ska sitta. Pappen i ett innertak har plötsligt spruckigt i. Funderar du på att renovera ditt tak eller utföra underhållsåtgärder?


Vilka åtgärder du än vill göra på ditt tak så hittar du flera hundra taktips här som kan hjälpa dig att förverkliga dina takplaner. Här hittar du tips om hur du ska planera för ett takbyte, välja takmaterial, hängrännor, stuprör och underhållsåtgärder mm. Måla tak -guide för bästa resultat – Målarskola.


Har du bestämt dig för att måla om? Oavsett om du ska måla taket , väggarna eller både och kan vi lova att det är värt besväret. Taket målas oftast vitt, det ger en jämn ljusspridning. Men har du högt i tak kan en mörkare kulör ge en mer ombonad känsla. När det samlas löv, mossa och barr på taket kan de ge upphov till vattensamlingar och så småningom fukt och läckage.


Därför är det viktigt att få bort allt från taket som hindrar regnvatten från att rinna fritt. Du kan spola rent taket med en vattenslang, använda en lövblås eller sopa bort det som samlats där med en piasavakvast. Ta hjälp av dina grannar eller några goda vänner så är det gjort på någon dag.


Verktygen du behöver är hammare, såg och tumstock. Vid vinklade tak och ränndalar kan man ibland behöva skära takpannor. Använd då en vinkelslipmaskin, sk rondell, med kapskiva för sten.


Tala med din byggmaterialhandlare, han ger dig tips och råd. Hur många timmar det tar att lägga taket varierar mycket beroende på storlek och typ av tak. Att det kan ta allt ifrån en halvtimme till två-tre timmar per kvadratmeter tak är inom normalgränsen. Vill man vara på den säkra sidan kan man alltid avtala om ett fast pris för sin takomläggning.


Ett äldre tak som håller tätt och som inte har några stora skavanker behöver inte bytas ut – kanske bara underhållas lite extra. Men ett nytt tak behövs innan det gamla börjar läcka. Gå igenom taket två gånger per år, så märker du när det faktiskt är tid att byta ut taket.


Håll reda på ekonomin. Att fixa ett nytt tak eller byta taket helt på egen hand har både fördelar och nackdelar. Den största fördelen är priset.


Renovera pappspänt tak

När du gör det själv betalar du bara för materialet samt inhyrningen av vissa verktyg, ställningar, leverans och så vidare. Din slutkostnad kan halveras gentemot om du anlitar en takfirma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg