måndag 17 oktober 2016

Bra fika att bjuda på jobbet

RECEPT Baka till fika. Att bjuda på gott hembakat fika uppskattas av många. Vi har flera recept på prima fika som är lätt att baka och dessutom passar perfekt att bjuda familjen eller kollegorna på. Jag jobbar min sista dag på jobbet på fredag och tänkte bjuda på lite fika.


Problemet är bara att vi på torsdag har en aktivitet med jobbet som gör att jag kommer bli ganska sen hem. Därför undrar jag om någon har tips på något roligt jag kan baka som inte tar så lång tid.

Jag har ingen lust att hålla på hela natten. VAD ska jag bjuda på för fika på jobbet? En fika behöver inte bestå av det traditionella kaffet eller småkakor. Att då kunna erbjuda något hälsosamt istället för de traditionella kanelbullarna känns som en bra grej.


Till dagens jobbfika hade jag gjort både mina fantastiskt goda nutellabollar och mina citron- och mandelbollar , den här gången rullade i kokos. Medan de som säger upp sig brukar bjuda på fika , någon bjöd på gräddtårta, någon bjöd på godis, oftast bjuds det på bulle och kakor (enklare fikabröd). På mitt jobb bjuder man de som jobbar på avdelningen just ens sista dag, inte alla som är anställda och inte folk som arbetar på andra avdelningar.


För att kunna prestera bra i jobbet är det därför viktigt att ta pauser för att koppla bort tankar och press och samtidigt fylla på med ny energi. Här menar Mattias Lundberg att en fikarast i allmänhet är väldigt bra och fredagsfikan i synnerhet kan vara något återkommande att längta till.

Vi har ansvar för fika en vecka var och då innebär det att man ska baka nåt gott i slutet av veckan. Snälla, kom med många bra tips! Vem gillar inte att fika ? Här hittar du roliga och enkla recept på olika bakverk med mera som passar ypperligt till fikan. Det måste räcka till ca.


För om du väljer att återvända, så blir det inga konstigheter. Mitt råd blir, bjud på en enkel fika och säg att du återkommer med ett mer officiellt tack och adjö när du vet säkert. Studier visar att arbetsplatser där man tar en paus och fikar någon gång om dagen leder till större kreativitet, skapar en vi-anda och minskar den negativa stressen. Hon listar knep för hur du redan på arbetsintervjun kan lista ut hur bra du kommer trivas på företaget – så att du slipper bli besviken när du redan tagit jobbet.


Arbetsrollen är tydlig På en bra arbetsplats får du redan på första intervjun en tydlig arbetsbeskrivning av vad tjänsten du söker innehåller. På Kajsas arbetsplats är det tradition att den som fyllde år ska baka något och ta med sig till trefikat på jobbet. Men sällan är något så uppskattat, särskilt om det är lite överraskande, som att bjuda sina medarbetare på fika. Allra bäst är om du ansträngt dig att baka själv. Anledningen till att jag nu bloggar om detta är att en ny studie visar, kanske inte så förvånande, att glada medarbetare ger högre produktivitet.


De flesta () anser att det är viktigt med fika på sin arbetsplats och så många som anser att det är mycket viktigt med fika på jobb. En anledning kan vara att under fikan så får vi tid till att kommunicera och umgås i mindre stressiga situationer och att effekten blir att vi bryr oss mer om varandra. Enligt Margareta Troein Töllborn kan en sådan åtgärd vara att chefen regelbundet har korta samtal med sin personal, där han eller hon enbart ägnar sig åt positiv kritik.


Ibland kanske det är bättre att vänta med att säga tack och adjö, tills dess att du vet om du trivs och vill stanna på det nya jobbet.

Eller att kolleger får tid att fika tillsammans. Kämpa mot tanken att inte vilja ställa upp, och utnyttja tillfället som ett sista försök att styra ditt minne och arv samt skapa och behålla meningsfulla kontakter för framtiden. När du slutar på ett jobb är det vanligt att folk skickar runt en massa mejl med sina privata kontaktuppgifter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg