fredag 21 oktober 2016

Alla webbläsare

Eftersom de är förinstallerade kör många dem av gammal vana. Men det finns intressanta alternativ. Här är några av favoriterna. Läs mer: Bästa webbläsaren du kan köra just nu.


Webbläsaren är det i särklass viktigaste programmet på din dator – åtminstone för en stor majoritet av användarna.

Om du inte knackar kod eller redigerar nästa Star Wars-rulle är sannolikheten stor att du tillbringar huvuddelen av din tid framför datorn i webbläsaren på vanliga sajter eller i webbappar. Du måste inte använda den webbläsare som är inbyggd i mobilen. De flesta webbläsare är standardinställda att acceptera kakor. Du kan också ställa in att webbläsaren ska meddela när den tar emot en kaka, så att du själv kan avgöra om du ska ta emot den eller inte. Om du valt bort kakor helt och hållet kan du inte använda internetbanken.


Så här ställer du in att du accepterar kakor Internet. Den automatiska formulärifyllaren är min favoritfunktion.

Den är även den snabbaste webbläsaren bland alla webbläsare jag testat på min Windows PC. Vilken webbläsare använder du? Kanske är det dags att testa någonting nytt. Jag har testat alla webbläsare nedan och jag har dåliga erfarenheter av webbläsare som bygger på Trident. Slipp alla irriterande varningar om cookies Ett smart tillägg i webbläsaren accepterar automatiskt alla cookies, så att du slipper klicka på Ja så fort du öppnar en webbsida.


Du kan till och med slippa se dessa varningar i mobilen. Internet Explorer stödjer de mest grundläggande egenskaperna av CSSmen är känd för att ha ett större antal buggar än andra webbläsare. Att välja webbläsare är ett högst individuellt val, särskilt då alla de stora webbläsarna klarar det mesta och läser webbsidor ungefär lika snabbt.


Visst är vissa webbläsare snabbare än andra, men då handlar det om sekunder och ibland millisekunder. En del har stöd för insticksprogram och andra inte. Ladda ner Mozilla Firefox, en gratis webbläsare. Firefox är skapad av en global ideell grupp som vill ge individer kontroll på nätet. Hämta Firefox för Windows.


Under Webbläsare väljer du den aktuella webbläsaren och sedan Microsoft Edge eller någon annan webbläsare. Senast uppdaterad: jan.

Genom att byta webbläsare till en nyare version, eller till ett helt annat program, kan du förbättra din surfupplevelse. Dels går det snabbare att surfa, och dels kommer sidorna att se bättre ut. Nyare webbläsare är dessutom säkrare och skyddar dig bättre mot farliga webbsidor. Det betyder att programmets inställningar som bokmärken, lösenor sökningar och annan information laddas upp till molnet, till en server på internet, så att du lätt kan få tillbaka dina saker om du behöver lägga in programmet på en ny dator eller på din surfplatta.


De fyra stora webbläsarna och två insticksprogram från Adobe hackades vid en tävling i USA. Alla” webbläsare hackade. Förmodar att du har godkänt detta vid något tillfälle, dvs.


Om du har Chrome som webbläsare så kan du avaktivera detta i inställningar. Hur man gör i Edge vet jag inte fn. Igårkväll surfade jag medelst Firefox när det plötsligt kraschade utan något felmeddelande. Det finns också andra webbläsare med stöd för Flash, exempelvis Dolphin Browser. Att installera någon av dem är enkelt, eftersom en webbläsare på mobilen fungerar som vilken app som helst.


Du kan med andra ord ha kvar din vanliga webbläsare på datorn – och bara byta webbläsare när du behöver använda Flash. Den ska vara säker, snabb och fungera utan problem på alla webbplatser, så att text, bilder och video visas som de ska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg