torsdag 27 oktober 2016

Barnbok om skilda föräldrar

Bokus - Köp böckerna billigare - Aktuella erbjudanden! En unik och personlig present till din lilla stjärna. Gör vardagen lite mysigare. Personliga barnböcker där barnet har huvudrollen i alla våra mysiga historier.


Alltid ett aktuellt urval av böcker - Köp dina böcker hos Akademibokhandeln!

Med medlidande och verklighetsförankrad ledning, övertygar författaren Emily Menendez-Aponte (som själv har skilda föräldrar ) barn om att skilsmässor inte är deras fel, att de alltid kommer att vara älskade och att någon alltid tar hand om dem. Hon erbjuder tips för att klara av att hantera svåra känslor och lösa svåra problem. I boken kan man läsa om fotboll och vänskap.


Om skilda föräldrar , brist på pengar och att bo i olika hem varannan vecka. Hur det känns när en förälder börjar träffa någon ny och den där ångesten när någon ifrågasätter om man kan spela fotboll. Boken känns väldigt genomtänkt och fungerar bra vid högläsning.


En del barn har skilda föräldrar , en del har två mammor eller lever med bara en förälder.

Familjer ser ut på många olika sätt och långt ifrån alla lever i den stereotypa kärnfamiljen. Vi listar barnböcker som visar upp olika former av familjer. Jag tittade runt i bloggen och såg att du tipsar om böcker som handlar om skilsmässa.


I min bok Glashjärtat – vänner eller fiender? Frejas föräldrar är skilda och för att Edwin, hennes klasskamrat, har föräldrar som bråkar och skriker. Skilda Vägar-När mamma och pappa flyttar isär. Boken handlar om hur det kan kännas när ens föräldrar skiljer sig.


Vi får följa syskonen Sally och Jonas och deras tankar och funderingar kring hur livet kommer att se ut efter den stora förändringen. Det jag älskar med Sagolikt Bokförlag är att dom har barnböcker som inte följer heteronormen, vilket inte är så lätt att hitta. Litteraturtips till barn och föräldrar vid separationer.


Barn ”När mamma och pappa skiljer sig” – En bok för barn om skilsmässor. På 70-talet kom en våg av barnböcker om skilsmässor. I dag tycks det skilda livet ha blivit vardag.


Nytt i barnboken är det växelvisa boendet - efter skilsmässan bor barnen lika mycket hos mamma som hos pappa. Ett fenomen som just nu även SvD:s Idagsida belyser i artikelserien Bolla barn. Den här berättelsen är tänkt att läsas av föräldrar eller andra vuxna tillsammans med barnen.

Till varje avsnitt finns en reflekterande text och ett antal frågor som kan öppna till. Barnet julmyser med familjen. Dags att prata om skilda föräldrar – för dig Den här sidan har Stiftelsen Allmänna Barnhuset tagit fram.


Vi har samarbetat med vuxna som arbetar med barn som har skilda föräldrar och vi har träffat barn som berättat om sina erfarenheter. Boken riktar sig till barn mellan och år och kommer innehålla anonyma intervjuer med barn som har skilda eller separerade föräldrar. Tanken är att boken ska fungera som ett stöd eller en kompis till de barn som har föräldrarna på olika håll eller som är oroliga att föräldrarna kommer att skilja sig.


Skickas inom 1-vardagar. Barn med skilda eller separerade föräldrar blir mindre stressade om de får bo lika mycket hos båda. Detta visar ny forskning från Stockholms universitet. Barn kan oroa sig för den förälder som de träffar sällan, vilket kan göra dem mer stressade, säger forskaren Jani Turunen i ett pressmeddelande.


Ofta känner sig barnen ansvariga för bråken för att de vet att föräldrarna inte skulle bråka om de inte fanns eller tänker att de skulle behöva säga eller göra på ett särskilt sätt för att bråken skall sluta. Fias föräldrar är skilda och har delad vårdnad. Pappa har ingen egen lägenhet, så han och Fia måste flytta runt. Men en dag får pappa en lägenhet och han blir glad igen.


Fia målar en stor, glad sol på väggen i sitt rum. Dina föräldrar eller andra vårdnadshavare kan få hjälp att komma överens genom samarbetssamtal eller familjerådgivning om det behövs. Socialtjänsten kan hjälpa till att hitta en lösning om de vuxna bråkar om var du ska bo eller om vem som ska ha vårdnaden.


En domstol kan bestämma hur det ska bli om det behövs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg