onsdag 26 oktober 2016

Världens bästa hockeyspelare 2017

Vem är världens bästa hockeyspelare genom tiderna? Det kryllar förstås av världsklasspelare i världens bästa ­hockeyliga. Men vilka platsar i den absoluta toppen? Sportbladets Per Bjurman och Jonathan Ekeliw tog sig an ­uppgiften att ranka grädden på moset: NHL:s bästa spelare.


Hayley Wickenheiser är en av världens bästa kvinnliga hockeyspelare genom tiderna.

Nu har hon fått jobb som biträdande chef för spelarutveckling i Toronto Maple Leafs, i en mansdominerad miljö. Det visar att unga tjejer verkligen kan göra precis vad de vill, säger hon på en presskonferens. Fotbollskanalen räknar ner från julafton till och med nyårsafton och nu är vi.


För 11:e året i rad utser Innebandymagazinet tillsammans med förbundskaptener och internationell media världens bästa innebandyspelare på damsidan. Hon har tidigare ansetts vara en av världens bästa hockeyspelare på damsidan”, skriver Djurgården på sin hemsida. Djurgården beskriver alltså sitt nyförvärv, Jennifer Wakefiel som en av världens bästa hockeyspelare.


Rankning: världens bästa hockeyspelare Sammanställning: Per Bjurman och Jonathan Ekeliw Om det inte vore för att ”Blackhawks” är så klassiskt förknippat med Chicagos NHL-klubb kanske ledningen borde överväga att byta till sig Dallas namn, ”Stars”. De är världens bästa hockeyspelare - två svenskar på topp tio.

Erik Karlsson efter att ha mottagit den prestigefyllda Norris Trophy i juni i år. Så här ser listan med världens bästa fotbollsspelare ut. Här har ni spelarna som rankats som världens bästa spelare under de senaste tre åren. Endast ett fåtal spelare har lyckats bibehålla sin topp placering i listan över världens bästa spelare. Två svenskar med bland topp världens bästa hockeyspelare Efter varje säsong rankar NHL spelarna i ligan.


Världens bästa cup är tillbaka. NHL, som anses vara världens bästa hockeyliga, kan därför även ta på sig att de rankar världens bästa spelare när säsongen är slut. Montreals målvakt Carey Price, som stod för oerhörda räddning, och som det kanadensiska NHL-laget förlitade sig. En av Sveriges bästa hockeyspelare genom tiderna, Peter Forsberg hade kunnat hamna högre upp än nummer sex på denna lista om det inte vore för de skador han drog på sig. Hans fot satte stopp för hans karriär.


På papperet är ju det här ett av de bästa hockeylag som någonsin ställts på en is. Vi talar om ett lag där såna som Vincent Lecavalier, Martin St. Louis, Dion Phaneuf, Jeff Carter, Mike Green och Jay Bouwmeester inte platsar. Dom hade garanterat varit givna i alla andra trupper som skickas till Vancouver. Som alla listor, så finns.


Connor McDavid är, enligt majoriteten av supportrar, experter och spelare, världens bästa hockeyspelare. Kanadensaren har ända sedan intåget i NHL snittat långt över en poäng per match, och har på egen hand gjort ett i övrigt dassigt Edmonton Oilers till en slutspelskandidat.

Vi gjorde en sammanställning här inne på sajten vad gäller världens bästa fotbollsspelare under det gångna året och det är en lista som sammanställs av den ansedda tidningen The Guardian. Utmärkelsen delas ut av IHF och vem som vinner avgörs genom en omröstning för läsarna av World Handball Magazine och besökarna på IHF:s webbplats. Ja, vad säger man när någon dör?


Det spelar liksom ingen roll hur mycket man förberett sig. Det är lika sorgligt och overkligt ändå. Jag och alla andra visste att tiden var räkna att det inte var lång tid kvar efter en tids sjukdom.


För det första är han min spelare. Naturligtvis är Crosby och McDavid de bästa forwardsspelarna i världen , men för mig är Karlsson den bäste backen i världen och jag tycker att backarna, som spelar minuter per match eller mer, har en så stor inverkan, säger han enligt Sportsnet. Varken hemmaplan eller spel med en man mer hjälpte. Norwich åkte på en käftsmäll i bottenmötet i Premier League – och Teemu Pukkis lag får kritik av sin egen tränare. När man gör sådana misstag kan man inte vinna matcher i världens bästa liga, säger Daniel Farke.


Stort tack till GT som betalat mig för att skriva om världens bästa sport i flera år. Ett gigantiskt stort tack till alla er som läst, tyckt, kommit med kommentarer de senaste åren – ni är fantastiska, ni har gett energi, ni är, kort och gott, världens bästa läsare. När Europas största NHL-tidning Pro Hockey rankar världens 1bästa hockeyspelare , kommer av Sveriges OS-spelare med.


Tre Kronor står väl rustat att försvara sitt OS-guld i Vancouver – truppen innehåller världens bästa målvakt (Henrik Lundqvist) och näst bästa back (Nicklas Lidström). Mark Sertichs största kärlek är ishockey – en hård sport som han ägnar sig åt tre gånger i veckan. Och det på ålderns höst.


I år fyller Mark Sertich från Duluth, Minnesota, nämligen år. Jag är världens äldsta ishockeyspelare, säger han.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg