torsdag 20 oktober 2016

Hur ser kristendomen på gud

Människorna är de viktigaste i Guds skapelse. Men först en beskrivning av hur den samlade kristenheten – kyrkan – beskriver Gud. Men eftersom människan har en fri vilja så väljer hon inte alltid det goda. Ansvarstagande, rättvisa, omsorg är ändå viktiga värderingar inom kristendomen och speciellt idag är miljöfrågor mycket aktuella.


Svaret på din fråga kunde säkert se lite annorlunda ut beroende på inom vilken riktning och var i världen den besvarades. Vad är kristendomens människosyn och livsåskådning?

Jag har en fråga om hur kristendomens människosyn och livsåskådningar är? Hur ser man på människan och livet? Skulle vara bra för mig att hör hur en pastor ser på dessa frågor. Tack på förhand för ett svar!


För en del är det fullständigt självklart. På lång sikt väntar sig alla tre religionerna att det goda ska segra. På kortare sikt kan uppfattningarna skilja sig åt.


Judar är inte så inriktade på individens lyckotillvaro efter döden.

De hoppas på att folket och mänskligheten ska få det bättre, men har ingen bestämd uppfattning om den enskildes öde. Min son ska skriva en uppsats på engelska om liv och död inom någon religion. Jag undrar om du kan berätta lite för oss om hur kristendom ser på liv och död? Jag läste lite om döden bland dina frågor men skulle vilja veta lite mer och så skulle jag vilja veta lite om hur ni ser på livet. Vi kan inte se hur mycket någon försöker.


Han ser en människas innersta tankar och känslor, skuld och sorg, ånger och förtvivlan, som ingen annan märker. Att undersöka hur människor ser på religion är förenat med en rad metodproblem. Det vittnar alla de forskare som forskning.


Till exempel är det inte självklart hur vi definierar religion. Ska man fråga efter människors tro eller om de tror på gud ? Därför berättas det om den i Bibeln på olika sätt. Många undrar varför vi blir sjuka. Läs vad den säger om sjukdomar och sjukvård.


I världen skall vi människor leva efter lagar som han bestämmt. Kristna, Muslimer och Judar är överens om att Jesus har levt, men dom Kristna tror också att han var gudomlig. Dom kristna har en egen syn på Jesus, dom tror att gud genom Jesus har kommit till dom som människa. Finns det någon text i bibeln som verkligen beskriver människan?


En central tanke är att rättfärdiggörandet dvs.

Antalet sakrament är två dopet och nattvarden. Den katolska kyrkan skiljer sig när det gäller uppfattningen om hur kunskaperna som guds väsen och Kristi frälsargärning har uppenbarats och synen på sakramenten. En mer exakt översättning till svenska är ”den ende Guden ” eller ”den ende sanne Guden ”. Vad islam främst lägger vikt vid är att ställa till rätta människans syn på Gud. Som jag nämnde högst upp i den förgående uppgiften så finns det en del skillnader mellan hur vi ser på Gud. Islam ger en bild av både och.


Islams kärna är monoteism, tron på att det bara finns en Gud. Han har skapat allt som existerar men Han kan inte jämföras med Hans skapelse. Av dessa utsåg han tolv män till apostlar. Gud bryr sig om människan.


Detta är den urcell som sedan blev Hans kyrka. Helig Ande utgöts på den första pingsten, vilket innebar kyrkans egentliga grundande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg