torsdag 13 oktober 2016

Järnsulfat mot mossa

Sällsynta produkter av hög kvalitet som inte enkelt går att hitta i andra butiker. Ett stort sortiment med varierande produkter till lägre priser. Du hittar garanterat dina must haves hos oss. Järnsulfat hjälper tillfälligt mot mossa.


Vattna ut och sedan svartnar mossan.

Därefter är det viktigt att återställa Ph-värdet, det vill säga den försurning som järnsulfaten orsakar. Gödsla då med Algomin gräsgödsel. Användarinformation för järnsulfat FerroGent Undvik att få FerroGent på stenplattor, prydnadssten, trädäck, utemöbler och liknande, då dessa kan missfärgas. Produkten får endast användas som gödsel i grönytor och odlingar. Säkerhetsdatabladet hittar du här.


Välj järnsulfat mot mossa och se till att gräset får en dos under våren och därpå igen under hösten eller så kvickt ny mossa visar sig. Ifall du ska blanda själv så ska du se till att använda pulvret på rätt sätt och att ha de verktyg som krävs för att sprida jämnt över gräset.

Har en skuggsida som får extradusch då mossan är envis och kommer på nytt. Ferrogent har ju ingen bestående effekt utan verkar bara med det som träffar mossan vid behandling. Bekämpa mossan i gräset med järnsulfat mot mossa.


Det finns en rad olika produkter för mossbekämpning men något som fungerar bättre än det mesta är att använda järnsulfat mot mossa. Motverka mossan i gräset med järnsulfat mot mossa. Mossa trivs där gräset inte trivs - oavsett höjd. En välgödslad gräsmatta får därför mycket sällan mossa , så det bästa man kan göra är att se till att gräset växer utav h-vete.


Ta bort mossan , vertikalskär, stödså och gödsla så slipper du mossan framöver. Mot mossa används främst järnsulfat , som enligt Peter Bergkvist inte har några särskilt allvarliga effekter på miljön. Däremot används ofta stora mängder mossmedel, eftersom man måste upprepa behandlingen.


Alternativa metoder – Man kan ifrågasätta behovet av dessa medel. Om du har mossa i gräsmattan bör du använda ett bekämpningsmedel t. Weibulls Stoppar mossa eller Tergents MOSS NIX. Använd alltid en spridarramp till vattenkannan.


Vi är marknadsledande på grusbanor i Skandinavien och har bl. Motarbeta mossan i gräset med järnsulfat mot mossa.

Det finns en rad skilda produkter för mossbekämpning men något som funkar bättre än det mesta är att nyttja järnsulfat mot mossa. Mossa gti ejektordunk har en briljant konstruktion som gör det riktigt roligt att sprida det järnsulfat mossan hatar! Förvalta mossan på gräset såväl som mossan på taket. Med tak gti samt mossa gti så får man medel mot mossa oavsett ifall den sitter i gräsmattan alternativt på taket.


Med tak gti och mossa gti så får man medel mot mossa oavsett om den sitter i gräsmattan alternativt på taket. Många medel mot mossa , så som mossa gti, innehåller järnsulfat utspätt med vatten. Rent järnsulfat är ofantligt mycket billigare än de utspädda varianterna, och man kan spä ut det själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg