fredag 7 oktober 2016

Cancer i magen symptom

Rate climate actions and stay updated on the climate crisis. Give climate love #128154; , suggest climate ideas #128161; and give climate warnings ⚠️. Det kan kännas obehagligt, göra ont eller svida i magen.


Cancer i magen symptom

Du kan känna dig oförklarligt trött och orkeslös. Du kan bli mätt fort när du äter, eller ha minskad lust att äta. Lite ont i magen , uppkördhet och obehagskänslor är ett vanligt symptom på magsäckscancer, men det är också ett vanligt symptom på många andra tillstånd. Dessa obehagskänslor kommer ofta efter att du har ätit, speciellt efter en viss typ av mat så som kött.


Besvär sedan två veckor tillbaka? Om du är medelålders eller äldre och har nytillkomna besvär som ont i magen , uppkördhet och obehagskänsla bör du söka läkare, även om risken för cancer är mycket liten. Samma sak gäller om du oförklarligt går ned i vikt. Men gemensamt för flera cancerdiagnoser i området kring magen är blod i avföringen.


Cancer i magen symptom

Symtom i upp till ett år? Sena symtom är dålig aptit, viktnedgång och anemi (blodbrist). Blodiga kräkningar eller blod i avföringen är tecken som ofta leder till utredning av misstänkt cancer. Som med många andra typer av cancer kan den attackera kroppen snabbt och leda till många svårigheter.


Det är väldig allvarligt och det finns hög risk att utveckla cancern om man har polyper i grovtarmen, en familjehistorik av sjukdomen eller om man har ulcerös kolit. Varje dag diagnostiseras hundratals personer runt om i världen med olika typer av cancer eller maligniteter, och ofta är det i ett avancerat skede. Därför bör du känna till några tidiga symtom på cancer. Ofta har elakartade tumörer inga symtom alls, och när de väl upptäcks är de redan i ett stadium som är svårt att behandla.


Blodbrist, anemi, kan ge symtom i form av trötthet, andfåddhet, blekhet, huvudvärk eller hjärtklappning. Risken för en bakomliggande tarmcancer stiger med åldern och är högst efter års ålder. Magen kan bli utspänd och det är vanligt att kräkas. Ibland får du inga symtom. Då kan det vara metastaserna som ger de första symtomen , till exempel att du känner dig trött eller att du oavsiktligt minskar i vikt.


En knöl i bröstet en mycket vanligt symptom på bröstcancer, känner du att du har en knöl (utöver bröstkörteln) under huden invid bröstet bör du ta kontakt med en läkare. Om du plötsligt får svårare att svälja din mat, kan det kan handla om cancer i matstrupen. Magcancer, magsäckscancer, ger symptom som liknar magsår och magkatarr. Om cancern upptäcks i tid och får rätt behandling är prognosen mycket god. Vissa cancersjukdomar har symtom som ökad törst och urinering, samt minskad aptit, trötthet och förstoppning.


Cancer i magen symptom

Men dessa är också vanliga symtom på andra sjukdomar och behöver alltså inte betyda att din katt drabbats av just cancer. I ett senare skede är urinblåsan cancer symtom mycket allvarligare. Exempelvis kan en tillväxt eller massa visas i patientens bäckenet, som ligger nära urinblåsan. Svullnad ofta förekommer i det nedre ben området. Många av de symtom som kopplas till pankreassjukdomar riskerar upplevas som både pinsamma och ovidkommande.


Det är lätt att tolka magproblemen till stress, dåliga matvanor eller bara allmänt ”risig i kistan”. Fler, men mindre tydliga, symtom på ändtarmscancer kan vara viktminskning, trötthet och blodbrist. Det finns även de som upplever en akut, stark smärta i magen när de har en tumör i tarmen. Dessa symtom behöver inte nödvändigtvis innebära tjock- eller ändtarmscancer.


De kan dock variera mycket. Många cancertyper utvecklas långsamt under årens lopp. Kan vara symtom på cancer. Man ska också vara uppmärksam på om man får fler symtom utöver svullen mage.


Några varningssignaler är oförklarlig trötthet, blod i avföringen eller kraftig smärta. Många sjukdomar ger flera samtidiga symtom. Tumörsjukdomar i buken, där tjocktarmscancer är vanligast, kan också ge svullen mage som.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg