onsdag 19 oktober 2016

Kreta intressanta platser

Följ med Apollo till Kreta. Boka din drömsemester redan idag! Här finns de bästa familjehotellen. Spara upp till i Kreta. Läs omdömen och boka nu!


Kreta intressanta platser

Intressanta platser och landmärken i Kreta : Se omdömen och bilder för intressanta platser och landmärken i Kreta , Grekland på TripAdvisor. Sevärdheter i Kreta : Se TripAdvisors omdömen och bilder av saker du kan göra när du är i Kreta , Grekland på TripAdvisor. Kreta var centrum för Europas äldsta civilisation, den minoiska, och ön har varit under styre av bla italienare och turkar vilket syns i många bevarade byggnadsverk och den varierade, hälsosamma matkulturen. Kreta är 2kilometer från väst till öst och mil på sitt bredaste ställe och har drygt 1mil kust.


Högst rankade intressanta platser eller rundtursarrangörer baserat på resenärers omdömen. Kreta ligger mitt i Medelhavet, söder om det grekiska fastlandet. Människorna på Kreta är mycket trevliga och gästvänliga. Den lugna viken är perfekt för barnfamiljen eller den som inte vill leka i vågorna, på en plats dit få turister har lärt sig hitta. Här kan du helt enkelt tillbringa en skön dag med sol och bad.


En utflykt till Frangokastello på Kretas sydvästra kust bjuder på både sköna bad och intressant historia. Det finns fyra stora bergskedjor på Kreta : Lefka Ori (Vita bergen), Psiloritisbergen (Idabergen), Lasithibergen och Sitiabergen. Upp till rabatt i Kreta. Sista minuten-erbjudanden. Från andra världskriget, när många soldater från båda sidor stupade på Kreta , finns två separata minnesplatser – en i Soudabukten för de allierade soldaterna och en utanför Maleme för tyskarna.


Alla som kan Kreta vet att det är ett bra ställe att gömma sig på. Kreta en plats för både gudar och vanliga dödliga som vill vara för sig själva en stund. Trots att ön är ett av Europas främsta turistmål finns det ännu många platser där turisterna är få och ensamheten nära. Om man är det minsta intresserad av historia eller arkeologi är det minoiska Malliapalatset en höjdare. Mycket mer varsamt restaurerat än Knossos och mycket färre besökare.


Kreta intressanta platser

Den nya avdelningen ”M” är speciellt intressant eftersom det är bostäder och verkstäder som grävts ut. Kolla speciellt in vattenledningarna. Kreta kan skryta med några av Kretas finaste stränder. Vi tipsar om tio favoriter bland stränderna på östra och sydöstra Kreta. Greklands största ö Kreta bjuder på ett fantastiskt utbud av aktiviteter, sevärdheter, vacker natur och god mat.


Utöver de underbara stränderna som förstås är öns främsta dragplåster! Här hittar du tips om vad du kan uppleva på Kreta och var du hittar de finaste stränderna och mysigaste restaurangerna. Staden Knossos lär ha varit huvudstad för det minoiska folket, som bodde på Kreta under bronsåldern och ligger bara några kilometer sydost om Heraklion, öns idag största stad.


Den är huvudstad både för distriktet (den regionala enheten) Heraklion och för hela förvaltningsregionen (perifería) Kreta. Staden är belägen på öns norra kust, kilometer från platsen för det gamla Knossos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg