torsdag 27 oktober 2016

Hvar kroatien sevärdheter

Din bokning bekräftas på en gång! Snabbt och enkelt att använda. Enkel och säker bokning online. Vi förhandlar så att du slipper. Kroatien hvar – Sök efter kvalitetshem nära dig på Mitula.


Hvar är rik på historia och i alla byar på ön hittar man välbevarad arkitektur från medeltiden.

Här får du tips på sevärdheter , hotell stränder och mycket annat. Top saker att göra Hvar - ön Hvar , upptäcker roliga aktiviteter Hvar - ön Hvar. Ha jättekul tid utforska sevärdheter , attraktioner, aktiviteter och höjdpunkter. Den största staden på Hvar , heter också Hvar och här kan man se den berömda St. Stefans-katedralen, gå på markna besöka den blå grottan och upptäcka strand efter strand.


Med risk för att framstå som slarvig så kan man med visst fog säga att staden Hvar är en mindre variant av Visby, det vill säga en stad med mycket gammal historia som numera till stor del är en ren partystad dit man åker för att slå runt och festa loss. Men detta är bara en del av den totala sanningen. En semester på någon av öarna Brac och Hvar bjuder på sol och härliga bad i kristallklart vatten.

Vill du göra mer än att njuta av de fina stränderna finns det gott om saker att göra och sevärdheter att upptäcka på både Brac och Hvar. I vår lista med sevärdheter och aktiviteter finns något för alla. Inte långt ifrån Hvar ligger den undanskymda och vackra stranden Mekicevica som kan nås till fots eller med bil. Detta är en stenstrand och även den är belägen i en vik.


Denna strand är främst till för de som vill bada näck. Lågpriser på hotell i Hvar. Sevärdheter - Kroatien. Läs riktiga recensioner - boka nu!


Tips, guide och råd till regioner som Međimurje, Brod-Posavina, Dubrovnik-Neretva. Sucuraj - ön Hvar guide genom historien, sevärdheter , intressanta platser. Innestämpeln tilltalar dock de flesta, unga som gamla, rika som fattiga.


Kungliga flervåningsyachter trängs med enkla jollar och hyrsegelbåtar i hamnen i Hvar stad. Härliga stränder, kristallklart vatten, fina vikar, historiska sevärdheter , lavendelodlingar och vingårdar skapar tillsammans en magisk atmosfär på denna underbara ön. Hvar har blivit allt mer populär de senaste åren och på gott och ont är det betydligt mer turister här nu än för 5-år sedan. Hvar ligger ganska nära Split och passar därför perfekt för en dagstur eller ett par dagar. På Hvar hittar du några fina badställen, en otroligt fin gammal sta båthamn med lyxyachter och god mat.


Restips till Kroatien. Här kan du ta del av några av våra tips och artiklar inför resan till Kroatien.

Denna avgift kan du enkelt undvika genom att skaffa ett gratis resekort från Bank Norwegian, som inte har några uttagsavgifter utomlands. Jo, det är faktiskt en kombination som fungerar - i alla fall en stund. Hvar Heritage Museum är perfekt för dig som vill veta mer om öns historia utan risk för att det blir för mycket.


Staden var har ett par sevärdheter , främst tänker vi då på ringmuren och den gamla borgen som ger en underbar utsikt. Det märks på många håll, inte minst på stadsplanen med de raka gatorna. Det vimlar av sevärdheter från förr, pampigast är den stora katedralen S:ta Anastasia med sitt höga klocktorn och S:t Donats kyrka.


Vid kajen intill Zadars gamla stad finns den världsunika havsorgeln, som slumpmässigt spelar en behaglig melodi med vågornas hjälp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg