torsdag 13 oktober 2016

Prestationsprinsessa bok

Bokus - Köp böckerna billigare - Aktuella erbjudanden! Alltid ett aktuellt urval av böcker - Köp dina böcker hos Akademibokhandeln! E- bok Laddas ned direkt 59. Många svenska kvinnor lider idag av stressrelaterade problem som sömnsvårigheter, trötthet, magproblem. Hur hon till slut började att tänka på sig själv och prioritera det som är viktigt i livet.


Hon bjuder på sina tio livsstilsstrategier i boken, som varit henne själv till hjälp. Det är en intressant bok med många bra tips och goda råd hur man kan tänka, för att inte duka under i duktighetsfällan. Liksom jag drömmer Cajsa om ett samhälle där det är lika naturligt att prata om en bruten själ som ett brutet ben. I sin bok delar hon modigt med sig av egna erfarenheter och öppnar upp för viktiga samtal om psykisk ohälsa, livets svårigheter och möjligheter. Sofia Åkerman, författare till bl.


Här berättar Cajsa Tengblad om hur hon till slut vågade kliva ur rollen som Prestationsprinsessa. Efter många års kamp med ätstörningar och stressymptom blev priset för att ständigt vara tillräckligt duktig för högt. Hur bra jag än presterade hade jag ändå svårt att känna mig nöjd. Birgitta Ohlssons bok är både personlig och full av fakta.


Det är mycket igenkänning som får mig att både le och bli lite förbannad. Cajsa Tengblad är, förutom författare, häslopedagog och föreläsare, och detta är boken om hennes revolt mot duktigheten. Om du hört Tengblad föreläsa om självbild finns det inte mycket nytt att hämta i denna bok. Tillsammans med Joanna Rose har han skrivit boken ”Duktighetsfällan – en överlevnadshandbok för prestationsprinsessor” (Prisma).


Att det främst är unga kvinnor som drabbas av stress beror både på samhället och på individen menar Aleksander Perski. Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Om du fortsätter härifrån innebär det att du accepterar att cookies används.


Sedan Cajsa Tenglbads bok Prestationsprinsessan släpptes under en releasefrukost i Huskvarna den januari har boken blivit omskriven i olika sammanhang. Igår var vår egen prestationsprinsessa Cajsa Tengblad gäst i Min Morgon i finsk TV. Cajsa berättade om bekräftelsebehov, om när hon och hennes man träffades och om mycket annat. Begreppen ”duktig flicka” eller ” prestationsprinsessa ” klingar kanske negativt.


Det kan lika gärna vara ett maktmedel och ett redskap på vägen mot ett mer jämställt samhälle. Stressforskaren Aleksander Perski menar att dessa kvinnor kan ha hamnat i duktighetsfällan. GLAD FRi STARK är boken för dig som är soffpotatis och vill få tummen ur!


Och för dig som är prestationsprinsessa och vill sänka dina axlar. De senaste tio åren har vi (artikelförfattarna) utforskat, skrivit och föreläst om kopplingen mellan kvinnors stress och bristerna på jämställdhet i samhället. Vår bok ”Diagnos: Duktig.


Pappa och mamma kommer med en prinsesstårta. De vill säga farväl för alltid till sin son. En berättelse av Erik Engelv om att lämna Jehovas vittnen.


Barns sociala och emotionella lärande är en viktig bok för alla redan yrkesverksamma inom förskolan men också för förskollärar- och barnskötarutbildningar. En tydlig förankring i läroplanen hjälper läsaren att omsätta innebörden med hjälp av konkreta exempel och viktiga nyckelbegrepp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg