onsdag 27 juni 2018

Beräkna takstolar

Beräkna takstolar

Nockhöjden H är ifrån undersida takstol upp till spetsen. Takfotshöjden TH mäter du ifrån undersida takstol vid yttersida upplag och rätt upp. Taklutning V är vinkeln som taket har. Beräkningshjälp för takstolar. Med vårt beräkningsverktyg kan du på ett enkelt vis räkna ut exempelvis takfallslängden för din takplåtsbeställning.


Vid sadeltak struktur behöver beräkna storleken på takbjälkar, genvägar och fickor. Om du vill räkna ut nockhöjden på en takstol så skriver du in horisontalmåttet från nock till utsida lejd i breddmått. Ange takvinkeln i vinkel. Om takfoten är förhöjd så bocka för takfotshöjd och fyll i motsvarande mått i rutan under. Programmet ger dig initialt några exempel vad du kan bygga med olika trävaror.


Sedan fyller du i dina uppgifter, belastningar och ev. Programmet beräknar sedan och skapar en rapport efter de tvärsnitt du sist anger. På sista sidan kan skapa och skriva ut ett komplett dimensioneringsresultat till det bygge som du planerar. XL-BYGG är en kedja av närmare fristående bygghandlare över hela landet.


Beräkna takstolar

Tillsammans med våra kolleger i Norge och Danmark bildar vi. Upphöjd takstol när man vill ha högt i tak. Här visas hjälpmedel för dimensionering av grunder, stolpar och pelare, bjälklag, tak, bullerskärmar och broar. Lathunden är en gratisapp och ett smidigt arbetsverktyg för dig som arbetar med trä.


Med Lathunden får du direkt i mobilen veta vilka dimensioner som krävs för altan-, golv- och takbjälkar samt takstolar i olika situationer samt virkesåtgång för bland annat spontat virke, lockpaneler och reglar. Förutom våra lagerförda takstolar har vi även ett standardiserat sortiment av saxtaktakstolar, ramverkstakstolar, pulpettakstolar, funkistakstolar och pulpettakåsar. Leveranstiden på dessa är ca veckor. Fackverkstakstolen är den vanligaste typen av takstol. Den används till hus, garage och andra byggnader där vinden inte skall inredas och där takstolen skall vara fribärande mellan ytterväggarna.


Takstolens viktigaste uppgift är att överföra belastningen från yttertaket till väggens stomkonstruktion. Uppsala Trä har under dryga års samarbete levererat högkvalitativa husstommar och takstolar. De har varit mycket professionella, hjälpsamma, priseffektiva och alltid trevliga och tillgängliga när man ber om hjälp.


Ger mina allra bästa rekommendationer. TrussCon – Program för dimensionering och kalkylering av takstolar. Det är avsett att användas av takstolstillverkare för att skapa produktionsunderlag för enskilda takstolar. Färdiga takstolar nu - meter spännvidd med alla mått och spikplåtar uträknat. De kan användas i hela Sverige och i alla terrängtyper och städer.


Beräkna takstolar

Dimensioneringen är gjord enligt Euroko som är gemensam för alla länder inom EU. Det finns även andra modeller av takstolar. Passar takstolarna inte dina mått kan du med beskrivningens hjälp enkelt beräkna andra mått mellan – m. För att få en så exakt beräkning och dimensionering av takstolar som möjligt har olika system utvecklats för alla typer av takstolar. Här finner ni de olika takstolsmodeller som finns från takstolsspecialisten. När man vill ha en takstol med mycket låg lutning är en takstolskonstruktion av fackverksbalkar en fördel att välja.


Den här typen av takstolar kallas fackverksbalk p. TAKSTOLAR MED HÖG LEVERANSSÄKERHET Tack vare fyra fabriker med stor geografisk spridning kan vi hålla hög leveranssäkerhet på takstolar till småhus, flerbostadshus, lantbruk och hallar. Många års erfarenhet av konstruktion och produktion av takstolar gör oss till en partner med bred kompetens när det gäller taklösningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg