fredag 29 juni 2018

Gul stjärna flagga

Kolla in vårt utbud av flaggor och låt alla se vilket lag du hejar på. Lista över flaggor med olika former av stjärnor i motivet. Före kolonisationen användes en rad gula flaggor i Vietnam. Trungsystrarna förde en gul flagga i striderna mot Kina, och åtskilliga regentflaggor sedan dess har varit variationer på det gula temat.


Under den franska kolonisationen användes Frankrikes flagga i Sydvietnam.

Har du någonsin tänkt på stjärnorna i olika flaggor ? Jag gissar att du någon gång frågat dig hur många stjärnor USA:s flagga egentligen har? Men det finns så många fler frågor att ställa sig. En stjärna kan bokstavligt talat betyda allt mellan himmel och jord på en flagga. Vi listar allt från landsflaggor, regionsflaggor, marina signalflaggor till historiska flaggor och statsvapen.


Dessa väljer vi, efter eget tycke men även efter önskemål, att dela upp i olika kategorier. Allt för att ni skall hitta era flaggor lättare. Vi på Världens flaggor strävar efter att visa upp alla flaggor i hela världen.

Här listar vi gröna flaggor eller flaggor som har en betydande grön färg. Den gröna färgen symboliserar ofta naturen och i vissa fall för islam. Har vi missat någon grön flagga som borde passa in i denna kategori så kontakta oss.


Den röda färgen symboliserar ofta blodet i respektive landshistoria och flagga. På andra flaggor så kan den röda färgen även stå för solen. Surinams flagga består av fem horisontella band i grönt, vitt och rött med en stor femsidig gul stjärna i mitten. Stjärnan representerar folkets enighet, det röda bandet för framstegstro och kärlek, det gröna för hopp och god skörd och de vita skiljeränderna står för fred och rättvisa. Kameruns flagga är en trikolor i grönt, rött och gult med en gul stjärna i det mittersta röda fältet.


Stjärnorna står för idealen enhet, solidaritet och harmoni bland Europas folk. Flaggan innehåller Storbritanniens flagga , Union Jack, och fem stjärnor i formen av södra korset - en liten men tydlig stjärnbild synlig från södra halvklotet. EU- flaggan föreställer en cirkel av tolv gula stjärnor på blå botten. Dessutom innehåller flaggan en stor stjärna - Commonwealth Star - vars sju spetsar representerar Australiens sex delstater samt territoriet Northern Territory.


Amerikansk flagga med broderade stjärnor och gul trådrand - mycket fin. Ländryggsmärta, Gula och röda flaggor , Fakta kliniskt kunskapsstöd för hälso- och sjukvårdspersonal inom Region Jönköpings län. FN- flagga Visa produkter Flaggfabriken Kronan producerar och marknadsför reklamflaggor med tryck , vepor, banderoller, beach- flaggor , roll-up, pop-up tält för event, pop-up mässväggar, solparasoller, standar, svenska flaggor , nationsflaggor , vimplar, landskapsflaggor , flaggstänger och andra flaggprodukter.


Venezuelas nuvarande flagga är tre horisontella ränder i färgerna gult , blått och rött.

På den mellersta randen finns åtta vita stjärnor i en halvcirkel. Flaggan blev dock så opopulär att den gamla hederliga röd-blå-vita flaggan togs tillbaka som civil flagga efter år. Under första världskriget lade man till en dubbehövdad örn på gul bakgrund i vänstra hörnet på flaggan. En snedställ femuddig stjärna står ofta för islam medan en svart stjärna symboliserar Afrikas frihet. Gula stjärnor betyder ofta att man hedrar landets frihet.


I Europa är det inte så vanligt att man har stjärnor i flaggor. Däremot kan man se många exempel på flaggor som innehåller landets riksvapen. Stor flagga för US Marines Flaggribba USA Stor Texas- flagga Bullhead orange Stor flagga för US Special Forces Stor flagga för US Airborne 101e divisionen svart USAs flagga 2xfot Amerika U. Bilden Röd gul grön med en svart stjärna flagga för Republiken Guinea-Bissau kan användas för personliga och kommersiella ändamål enligt villkoren för den köpta royaltyfria licensen. Det symboliserar unionen av medlemmarnas stater i Europeiska unionen. Denna består av tolv eller gyllene gula stjärnor i en cirkel.


Stjärnorna inte motsvarar det antal EU-länder, men symboliserar enhet, solidaritet och harmoni bland Europas folk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg