tisdag 19 juni 2018

Böcker om skilsmässa

Välj bland miljoner titlar! Alltid fri frakt över 1kr. Med Nextory får du tillgång till de bästa titlarna i din mobil och surfplatta! För dig som älskar böcker ! Separationer är så vanliga att vi idag knappt lyfter på ögonbrynet när vi hör om andras skilsmässor.


Att det är vanligt gör det inte mindre svårt: för varje splittrad relation finns ett antal människor som ska gå vidare med sina liv.

Det är berättelser om skilsmässor som positiva och berikande erfarenheter. En bok som vill stärka och inspirera alla som tagit steget – och alla som kanske funderar på att ta det. En bok om skilsmässa , som ger barn och vuxna en utgångspunkt för samtal kring allt som det innebär. Jon har ett svart hål i sitt hjärta av Grete Rottböll och Emma Virke Jons pappa har dött. Det är som att pappa både finns och inte finns tycker Jon.


All pappas saker finns kvar, men pappa finns inte. Om du besöker ditt biblioteks hemsida kan du säkert söka böcker med hjälp av ämnesor som t. En annan bra sökkälla är. Jag tittade runt i bloggen och såg att du tipsar om böcker som handlar om skilsmässa.

I min bok Glashjärtat – vänner eller fiender? Frejas föräldrar är skilda och för att Edwin, hennes klasskamrat, har föräldrar som bråkar och skriker. Men en skilsmässa kan göra ont och ta längre tid att läka än vi tror. I antologin Happy, happy - en bok om skilsmässa bjuds läsaren på en annan bild av separation än den som vanligtvis ges. Och då har vi fått en ny identitet.


Idagsidans artikelserie handlar om det – om hur det blev sen. Först ut är Barbro Lennéer Axelson som i sin bok ”Förluster” undersökt vad skilsmässor gör med oss. Om du har skilt dig utomlands ska du ansöka om att få skilsmässan registrerad i folkbokföringsregistret. Det gör du genom att besöka närmaste servicekontor och be om att få skilsmässan registrerad.


Vid besöket ska du ta med dig din skilsmässodom. Det är viktigt att det framgår av skilsmässodomen att den är slutgiltig. Boktips: Tio bästa böckerna om en skilsmässa för barn och unga 1. När mamma och pappa skiljer sig : en bok för barn om skilsmässor av Emily Menendez-Aponte. Den här boken hjälper till att försiktigt leda barn genom denna smärtsamma upplevelse.


En skilsmässa är inte lätt för någon och speciellt inte för barnen. Om det ligger beräkning bakom en skilsmässa , så vet Jehova det, hur mycket man än försöker dölja det. Ja, ”allting ligger naket och blottat inför ögonen på honom som vi har att avlägga räkenskap för”.


Hitta hjälp till att komma igenom en skilsmässa i böckerna som du hittar här.

Hur skiljs man som vänner? Vi har samlat ett urval av böcker om skilsmässor som du kan köpa med stora rabatter - ofta till halva priset, men ända upp till. Men sorg och saknad kan vi även känna vid andra tillfällen som till exempel vid en skilsmässa då man som barn kanske saknar den ena föräldern.


Här följer tre förslag på böcker att läsa i ämnet sorg i samband med en anhörigs död och en bonusbok om att känna saknad vid en skilsmässa : Hoppfull av Viveca Nordlander och Monica. De har inte talat om orsaken till sin bittra skilsmässa. Men nu publicerar Ebba Witt-Brattström boken ”Århundradets kärlekskrig” - som utgår från hennes eget liv och äktenskap med Horace Engdahl. För mig har det varit en livräddande process, men också lång och fruktansvärt jobbig, säger Ebba Witt-Brattström till Dagens.


Under den enorma stress som en separation innebär behöver vi ständig påminnelse om att det finns ett liv som väntar på oss efter uppbrottet. Den här boken är skriven av mig som man och kommer naturligtvis därför att vara färgad av en mans syn på relationer, skilsmässa , separation och kärlek. Om ni är gifta och vill skiljas ska ni fylla i och underteckna en skilsmässoansökan, som skickas till tingsrätten. Om ni har barn som är yngre än år finns det en obligatorisk betänketid på minst sex månader innan skilsmässan blir giltig.


Kan böcker vara till hjälp under en separation och i så fall varför? Ja, kunskap är makt som det heter enligt det gamla ordspråket. Vi kan förstå oss själva och våra reaktioner bättre om vi får kunskap om vad som sker inom oss då vi separerar.


Vi kan identifiera oss med andra och på så sätt känna oss mindre ensamma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg