måndag 25 juni 2018

Tigerräkor med vitlök och chili

Prisvärda möbler och inredning på nätet! Handla tryggt på Chilli. Alltid låga priser på Chilli. Om du är sugen på god mat så är chili och vitlök stället för dig.


Du kan finna restauranger baserat på dina valda kriterier, läsa omdöme och boka bord.

Rör under tiden, cirka minuter, tills vitlöken och chilin är blanka och mjuka. Gambas al Pil Pil - räkor frästa i olja med vitlök och chili. En brödbit suger upp den smakrika oljan.


Under tiden pastan kokar, hetta upp olivoljan i en stor stekpanna. Fräs vitlök och chili tills vitlöken är mjuk men inte tar färg. Hetta upp en rejäl skvätt olivolja i en stekpanna och tillsätt vitlök och chili.


Tillsätt salt och peppar.

När vitlöken börjar få färg tillsätts räkorna, som får fräsa med någon minut. Låt den färdiga pastan rinna av i ett durkslag men spara lite av kokvattnet. Pasta med scampi, vitlök , grädde, vitt vin, parmesan och persilja. Alltså, behöver jag ens nämna hur gott det här är?


Det bästa med den här rätten är att allt görs i en stekpanna och går fort att tillaga. Pasta med vitlöksfrästa tigerräkor , tomat och chili Lättlagad och lite festlig pastarätt där enkla och fina råvaror sätter smakerna! I glaset häller vi gärna upp en smakrik Chardonnay. Pasta med tigerräkor eller jätteräkor, chili , vitlök och olivolja. En enkel men lyxig pasta med jätteräkor.


Köp ej vanliga jätteräkor utan laga bara denna rätt om du hittar ASC-miljömärkta tigerräkor eller använd svenska miljömärkta räkor från Västkusten. Fräs den fint skivade vitlöken och några strimlor av chilin i lite av oljan, krydda. Om ni har så klipp i lite färsk persilja. Slå på resten av oljan och låt bli riktigt het. Ta av pannan från plattan.


Lägg i de färska, nyskalade räkorna och vänd runt i den heta oljan. Det är först när man lägger i något som innehåller vätska av något slag som reaktionen uppstår.

Olivolja i synnerhet skall man vara lite försiktig med då den inte tål speciellt höga temperaturer. Man värmer oljan tills den börjar bli lättflyktig (runt 2grader) och då är det dags att lägga ned vitlöken och chilin. Vi hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Häll av pastan och vänd ihop den med sås, räkor och persilja i pastakastrullen. Skala och finhacka vitlöken.


Hacka jalapeño och vitlök och fräs detta i olivolja i en panna. Låt koka ihop något och servera med bröd. Blanda chilin och vitlöken med matoljan och riv ner citronskal från en citron.


Ta ut jätteräkorna från kastrullen och lägg dem i en grillkorg. Här serverar du havets läckerheter frästa tillsammans med lite vitlök , curry och persilja - en fröjd för gommen. Räkorna passar fint som förrätt eller en mindre måltid. Man får helt enkelt pröva sig fram vad som passar! För att få mer smak på oljan är Hemligheten att man låter värma upp oljan med vitlök och chili och sedan kyla den.


Ingefära kan man utesluta om man vill. Stekning Värm olja i en stekpanna, lägg i musslorna och stek dem på hög värme 1-min på varje sida. Lägg ner spaghettin så att den är klar samtidigt som tomatsåsen är tillagad och klar. Låt dem fräsa tills vitlöken börjar ta färg.


Lägg ner räkor, strö över salt, rör om och stek dem på låg värme i ca 3-minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg