onsdag 13 juni 2018

Konflikthantering i professionellt lärarskap 2012

Författarna utgår ifrån förhållningssätt som stämmer väl överens med den dialektiska kunskapssyn och det värdesystem som finns inskrivet i skolans uppdrag. Fem av bokens nio kapitel behandlar centrala perspektiv på och teorier om konflikter och konflikthantering. Där finns hennes figurer som beskriver detta. På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.


Genom att surfa vidare godkänner du att vi. Alltid bra priser, fri frakt från 1kr och snabb leverans. Hon arbetar dagligen med konflikthantering och har arbetat för att ämnet konflikthantering ska ingå i lärarutbildningen på alla nivåer.


Birgitta Friberg är adjunkt vid yrkeshögskolan i Göteborg och arbetar även hon med konflikthantering. Pyramiden innehåller fyra nivåer av konflikter. För varje nivå finns exempel på metoder och program lärare kan använda. I skolan hamnat du ofta i grupper som du själv inte har valt och då är det oundvikligt att konflikter uppstår.


Konflikter blir till i möten med människor. I den här boken kan vi som pedagoger få mycket hjälp att hantera och lösa konflikter. Jag är inblandad i kurser, kursmoment, uppdragskurser, öppna föreläsningar och studiecirklar som rör konflikthantering i skolan.


Uppdaterad personuppgiftspolicy och användning av kakor. Etik i arbete med människor 2:a upplagan av Jan-Olav Henriksen och Arne Johan. Etik i professionellt lärarskap , Sara Irisdotter Aldenmyr. Studentlitteratur säljes - Titel ISBNUppl.


Nypris) Mitt pris Handläggning. University of Gothenburg. Sociala relationer, konflikthantering och ledarskap (UVK),. Juridik i professionellt lärarskap - lagar och värdegrund i den svenska skolan.


I tre fall beskriver författarna dilemman hämtade ur skolans verklighet och resonerar sedan kring de värden som varje fall aktualiserar. Resonemangen fördjupas med hjälp av etiska begrepp och tankegångar. Kurslitteraturlista PDG106Gäller fr.


Det finns inga omdömen till denna titeln. Klicka här för att vara den första som skriver ett omdöme. Det innebär i sin tur att tiden för lärande ökar.


Detta är ett forum för med syfte att underlätta för. Hur ska då en lärare hantera de konflikter som uppstår i skolan så att de kan bli goda lärandetillfällen? Kursens syfte är att studenten ska utveckla en teoretisk förståelse för pedagogiskt ledarskap, sociala relationer och konflikthantering , samt hur dessa tre relaterar till varandra i pedagogisk verksamhet. Kakorna hjälper webbplatsen att komma ihåg dina inställningar samt säkerställer användningen av applikationen. Sko-lor är i dag i många delar.


Konflikthantering i professionellt lärarskap 2012

Ohanterliga konflikter är intensiva, låsta, våldsamma, motsträviga och svåra att lösa. Cressida Cowell Hicke Hiskelig Halvulk III. Gedigna insikter om och kunskaper i konflikthantering i professionellt lärarskap är därför en nödvändig kunskap för alla som arbetar i skolan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg