fredag 2 oktober 2015

Hsp relationer

Detta är en verklighet som kan vara än mer överväldigande för en så kallad ”högkänslig person”, eller HSP. Det är viktigt att komma ihåg att runt av populationen är högkänslig. De har en serie psykologiska och känslomässiga egenheter som skiljer dem från resten. Många HSP personer upplever att de i relationer inte känner sig förstådda.


Att vara HSP och leva med en person som inte är det kan skapa mycket konflikter eftersom man inte talar samma språk och delar samma upplevelser. HSP -personer är introverta och gillar inte att vistas bland folk.

Betydelsefulla relationer. Högkänsliga personer kan bli rastlösa i betydelselösa relationer. Det betyder inte att högkänsliga personer överger sina vänner eller sin partner så fort de blir uttråkade, de jobbar snarare hårdare på att upprätthålla en meningsfull relation för båda parter. Veronica Nickie Schmidt, 5 från Falkenberg är empat, eller hsp – en highly sensitive person.


Närmare en och en halv miljon människor i Sverige beräknas vara HSP. I hela världen cirka en miljard. Här delar hon med sig av de bästa tipen att tänka på om du själv är, eller dejtar, en högkänslig person. Det som har hjälpt mig som HSP :are med ambivalent anknytning, är en fördjupad tro på Gu vara ofta i naturen, kbt-terapi, meditation, bön, Mindful Tapping, kreativt skrivande, målande och att trumma och dansa.


Och givetvis uppbyggande och ömsesidiga relationer.

Som vuxen vill dessa personer ofta, i ett väldigt tidigt skede i en relation , ha mer närhet än den andre är beredd att ge vilket kan skrämma iväg en potentiell partner. En person med detta anknytningsmönster kan också hoppa från en relation till en annan eftersom de inte känner sig ”hela” när de är ensamma. HSP kan påverka dina relationer eller arbetssituationer, något som många inte vet. Här är tecken på att du är en högkänslig person. Information om högsensitiva personer eller HSP ”Highly sensitive person” TV-inslag, texter, litteraturhänvisningar och ett HSP – test.


Högsensitiva personer har ett rikt inre liv. Några få intryck kan starta en hel film på den sensitivas inre bildskärm. Om du är en högkänslig person eller har ett högkänsligt barn har du kommit rätt! Tanken med den här webbsidan är att informera om just högkänslighet.


Sätt tydliga gränser i dina relationer. Du är mycket mottaglig för andras sinnesstämningar och är en god lyssnare när vänner vill tala ut, men att ständigt axla den rollen är extremt dränerande. Sätt ner foten om en nära relation bara skapar mer ångest för dig. Hur vårt personlighetsdrag påverkar oss, vilka fallgropar vi kan undvika och vilka styrkor vi ska förstärka.


Och det ska vi så klart lära oss ännu mer om på kryssningen. I en livepodd pratar vi om vårt mest efterfrågade ämne – HSP i kärlek och relationer. Hjärnan hos en HSP är alltså mer känslig för intryck.


Lisa erbjuder psykoterapi med särskild inriktning på högkänslighet. Med HSP Gripen har vi tagit användarvänligheten – körglädjen – till en ny nivå. Dubbla hydraulcylindrar ger en låg och jämn axelbeslastning.

Cylindrarna har ändlägesdämpning och den unika klodesignen ger mjuk inrullning och marknadens bästa fyllnadsgrad. Söker du jobb kan du vara den vi söker, ung, gammal, kvinna eller man, hos oss är alla välkomna. Men vi har några krav, förutom att naturligtvis behärska arbetet du söker vill vi att du ska gilla att jobba i ett högt tempo med högt i tak och vilja bli en av oss på riktigt. Ungefär procent av jordens befolkning är högkänsliga, det vill säga personer med extra långa känselspröt.


Blir du lätt störd av olju av andras sinnesstämningar och har ett stort behov att egentid? Då kan du vara en av dem. En annan missuppfattning är att de är rädda för att de gärna tänker till innan de fattar beslut.


Speed-dating är ingenting för högkänsliga, de behöver gradvis lära känna en eventuell partner eftersom de tar seriöst på relationer och behöver tänka igenom konsekvenser av sitt handlade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg