tisdag 6 oktober 2015

Grotta lanzarote

Boka Grotta , Naxos Chora. Din bokning bekräftas på en gång! Snabbt och enkelt att använda. Enkel och säker bokning online. Spara upp till på boende. Topp-priser när du bokar online!

Grottor i Lanzarote : Se omdömen och bilder för grottor i Lanzarote , Spanien på TripAdvisor. Lanzarote , Spanien på TripAdvisor. Cueva de los Verdes: En magisk grotta ! Det här ”naturens under” ligger inte långt från havet och består av grottor och delvis nedrasade vulkantunnlar, som by César Manrique gjort till en unik konsertlokal. Det här namnet har ingenting med färgen grön att göra (verde betyder grön på spanska).


Vi har besökt James Del Agua, som ligger på den norra delen av Lanzarote. Platsen nås lätt med hyrd bil, men det går också organiserade resor dit. Själva platsen är en stor grotta av lavastenar med en stor naturlig sjö, fylld av små små albinokräftor.

Det är bara sju mil från Playa Blanca i söder till Orzola i norr så Lanzarote lämpar sig väl för en utflykt med bil. Yaiza och Haría är två genuina byar att besöka. Norr om Lanzarote ligger den lilla ön La Graciosa, den minsta av de bebodda Kanarieöarna. Alla har vi sett magiska grottor på foton som vi bara kan drömma om.


Det tråkiga är att de flesta av dem inte är öppna för turister. Men – det finns väldigt många grottor runtom i världen som tillåter besökare. Följ med in i grottorna som vi vill vara i – och som vill ha oss. Han lämnade La Rochelle i Normandie tillsammans med Gadifer de la Salle och 2besättningsmän men innan de nådde Lanzarote var de bara man kvar. Han landsteg först på den norra sidan på Lanzarote där den fattiga befolkningen inte klarade av att göra motstånd.


Grottan ligger i Haria på Lanzarote och här finns en två km lång rundtur med stämningsskapande musik och ljussättning för besökare. Läs riktiga recensioner - boka nu! Le grotte di Lanzarote sono solo una dei tanti interventi effettuati dall’artista spagnolo, che aveva come unico obiettivo quello di preservare e tutelare il patrimonio naturale. Un pomeriggio fuori dal contesto. Dopo aver visitato le grotte di Lanzarote ci regaliamo un pranzo a base di pesce.


Konstnär bakom Jameos del Agua. Idag är de naturliga lavagrottorna i Jameos del Agua kompletterade med bland annat anlagda trädgårdar, stigar, pooler och laguner. En savoir plus sur mon article sur Jameos del Agua.


Upplev en fantastisk dag utomhus under denna dagstur på Lanzarote.

Se den pittoreska byn Yaiza vid sidan av vulkanen, där du har möjlighet att beundra den vulkaniska kratern i Timanfaya-bergen eller bara njuta av en kopp cafe con leche (kaffe med mjölk). När man pratar om Lanzarote kan man inte undvika att prata om César Manrique – öns bäst kände, internationellt erkände konstnär, som hade en otrolig uppfinningsförmåga som målare, skulptör, arkitekt, formgivare, stadsplanerare och miljökämpe och som skapade en vision av ön, som är den man som besökare möter i dag. Hotell vimlar det av i städerna. Men det är inte alla som hyr ut till privatpersoner eftersom många hotell är uppbokade av resebolagen.


Tvåstjärnigt dubbelrum går att hitta från drygt 5kronor natten. I både Playa Blanca och Puerto del Carmen finns sandstränder med restauranger i närheten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg