onsdag 14 oktober 2015

Bästa träningen för 50 åringar

Bästa träningen för din ålder – innehåll: 1. För att få svar vände vi oss till två av Sveriges duktigaste personliga tränare, Anna-Lena Pettersson på Crossfit. Prioritera styrketräningen. Efter tappar vi muskelmassa och risken för övervikt ökar – och du blir allt svagare med åren.


Styrketräna gånger per vecka i minst minuter. Lägg till ett konditionspass med joggning eller powerpromenader för att hålla i gång flåset.

Anpassa därför din träning efter din fysiska förmåga. Cykling kallas ibland för ”den nya golfsporten” eftersom de medelålders män som tidigare var hängivna golfare nu hittat till cykelsporten – också för den sociala aspekten. En av de viktigaste anledningarna till att träna efter är att hjärtat blir starkare.


Nu löper både män och kvinnor ökad risk för hjärtsjukdom, benskörhet och cancer. Kostfibrer i maten kan hjälpa dig att hålla kolesterolet i schakt – det hittar du i frukt, grönsaker, brö flingor, gryn, och pasta. Salt påverkar ditt blodtryck och kan öka risken för hjärtsjukdom. Från large till small o ex-small på så kort tid är helt galet faktiskt.


Resultatet blev långt över mina förväntningar. Att Ingenting är omöjligt har verkligen fått en ny innebörd för mig.

Slutligen ett stort tack till dig bästa Martin för ett fantastiskt program och en bra coachning under dessa månader. Då förstod man inte alls vad det ska vara bra för men nu märker jag litegrann att det är bättre för kroppen att ta det lite lugnare innan man blir uppvärmd och sedan öka. Snabba träningsresultat: Du befinner dig i den perfekta åldern för att satsa på träning , eftersom din kropp är så mottaglig. Tack vare hög ämnesomsättning och en stor mängd muskelmassa kommer den att svara snabbt på träningen – och du kan lättare forma den kropp du vill ha. Härligt att du styrketränar.


Med träningen får man många fina effekter som ökad styrka för vardagen, ökad hållfasthet i ledband och senor, starkare skelett (främst för kvinnor) och en ökad ämnesomsättning i takt med att muskelmassan ökar. Dessutom får man många andra effekter i form av bättre sömn, jämnare humör och ökad. Regelbunden träning och proteinrik mat – bästa receptet för ett gott åldrande Äldre och träning Äldre behöver styrketräna tre gånger i veckan för att bibehålla den fysiska funktionen. Ett ökat proteinintag kan också göra att musklerna bevaras bättre och att risken för att tappa rörelseförmågan minskar.


Detta innebär att även när vi använder den bästa formeln för att uppskatta maxpulsen så kommer upp emot procent av alla människor att hamna utanför denna gräns. För dessa personer, blir alltså ett träningsprogram baserat på pulszoner, felaktiga om de uppskattar sin maxpuls med en formel. Placera glas och tallrikar på jobbiga ställen i köket. Då måste du böja dig ner och sträcka dig upp varje gång du ska äta. Glöm inte att det absolut bästa träningspasset är det som blir av.


För att få effekt av träningen behöver du även tänka på vad du stoppar i dig. MMA och MMA Fitness=perfekt träning för - åringar ! Det är aldrig för sent att börja träna ALLA, gammal som ung får positiva effekter av fysisk aktivitet och träning ! Då man blir äldre kan det vara värt att tänka på en del saker: - Kroppen återhämtar sig långsammare med åldern, ta hänsyn till detta och lägg in mera vilodagar. Det här är det bästa på hela veckan, säger Ingrid Norelius, år, som aldrig missar en fredag.

Allt började egentligen för tre år sedan. Läkaren Göran Murvall skulle just gå hem från jobbet på vårdcentralen när han istället beslutade sig för att stanna kvar och skriva brev till alla hans patienter som var över år. Du får ett enkelt träningsprogram att följa, med syftet att ge dig en rutin för träning och att börja bygga en starkare kropp som både mår bättre och ser bättre ut. FYSISK AKTIVITET FÖRBÄTTRAR MINNET HOS 60- ÅRINGAR Det visar en ny.


Tre starka skäl för tuff träning efter 60.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg