torsdag 29 oktober 2015

Hitta träningsmotivation

Hitta träningsmotivation

Har du svårt att hitta din träningsmotivation ? Så här gör du träningen till en vana – och behåller den! Tidigare tittade forskarna mest på om en person var motiverad eller inte och i så fall hur mycket eller lite. På senare tid har allt fler börjat vidga motivationsbegreppet, att ”bara” vara motiverad räcker inte. Det finns ungefär en miljon andra sätt att träna på. Gå med i ett innebandylag eller börja dansa zumba istället.


Hitta träningsmotivation

Att hitta träningsmotivation kan vara svårt. Här ger jag er mitt allra bästa tips för att få till träningen. Läs detta inlägg och hitta träningsmotivation ! Det här fungerar kanske inte lika bra för oss alla, men för många av oss kan det vara viktigt att inte tänka så mycket utan bara göra. Tänk på känslan efteråt och sätt sedan igång!


Det förvånar mig inte om du kommer ha kul under själva passet också. Intressant läsning och matnyttiga tips. Träningsmotivation är ett ämne som det borde skrivas mycket mer om. Något annat som kan vara värt att fundera över är vad för TYP av mål man skall sätta upp för att optimera motivationen, vilket är ett område det faktiskt har gjorts en hel del forskning på.


Vi har samlat de bästa, mest konkreta råden för att hålla träningen vid liv under vintern. Välj ett långsiktigt mål där du involverar det du tycker är roligt att träna. Omväxling förnöjer, men försök att hitta ett sätt att kombinera dina träningsmål med livet i sig.


Träning ska inte ta över livet, det ska förgylla det med glädje, energi och välmående! En tävling av något slag kan vara en bra motivationsfaktor. Hjärnan vill upprepa sådant den njuter av – och i brist på njutning sjunker motivationen. Med andra ord: hitta en träningsform du gillar och mår bra av.


Hitta träningsmotivation

LÄS OCKSÅ: sätt att komma i gång med träningen. Tricket till att hitta din dagliga strategi är att urskilja handlingar som leder till framgång, till varje mål finns det handlingar som för dig närmare målet och handlingar som inte gör det. Gör en lista på handlingar som för dig närmare målet och fokusera sedan på de viktigaste punkterna. Mångas träningsmotivation gynnas av att träna med någon när eller kär.


Det kan vara roligt att sporra varandra till att nå nya höjder och kan dessutom göra träningen till något mycket roligare för de som generellt hatar gym eller inte tränat tidigare. Hitta en träningskompis. Där kan du diskutera löpning, registrera dina pass och dela upplevelser med andra löpare över hela landet.


Joggning, raska promenader, långa cykelturer, gympa i parkmiljöer och utegym. Visst finns det träningsmöjligheter nu på sommaren om bara motivationen. Mina tips till att hitta motivationen. Boka in en träningsresa eller hitta något att träna inför.


Inte bara att du vill ha sommarkroppen. Sommaren är långt bort. Erika Kits Gölevik bästa tips för att hitta träningsmotivation när det känns motigt: Jag ger mig alltid iväg en stund och tar det väldigt lugnt i början. Om det lossnar efter en stund kör jag på, i annat fall ser jag det som ett tecken från kroppen och tar det lugnt. Lyssna på kroppen är grunden i allt.


Då bör du testa något nytt. Tycker du träning är tråkigt? Fysisk aktivitet är så många olika saker och du behöver varken stå på trampmaskinen i flera timmar eller lyfta vikter tills du stupar för att komma i god form.


Det allra viktigaste är att du hittar en träningsform som passar dig och som får dig att fortsätta träna. I stället för att bara gå och vänta på träningsmotivation , kan jag göra något mer aktivt? Fundera på om det finns någon träningsform som känns rolig.


Träning måste inte innebära att du antingen går till gymmet eller sticker ut och springer. Du kan göra annat, som till exempel mountainbike i skogen, badminton eller åka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg