fredag 16 oktober 2015

Barn som bråkar hejlskov

Vi hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Hitta rätt produkt till rätt pris. Eftersom upprörda känslor smittar av sig, är risken stor att du själv snart är lika arg som ditt barn.


Barn som bråkar hejlskov

I den här boken tar författarna avstamp i elva vardagliga familjesituationer och visar på praktiska handlingsalternativ att använda sig av när en konflikt seglar upp. För många barn är det vardag att ständigt bli utskälld och tillrättavisade av vuxna. Om det finns andra barn i närheten så får man se till att säkra dem, säger Bo Hejlskov Elvén. I det här läget är det för sent att avleda. Och det kan vara en trygghet att veta att utbrottet går över.


Ingen orkar bråka mer än sju minuter om det inte finns någon som bråkar tillbaka. Boken grundar sig i metoden lågaffektivt bemötande som från början användes för att minska konflikter hos barn med diagnoser som ADHD. Men Bo Hejlskov Elvén påpekar att de flesta föräldrar inte behöver vara superföräldrar. De flesta barn tål att föräldrarna gör ganska mycket fel.


Man kan tänka så här att vanliga barn är ganska robusta. Den här boken tar avstamp i vardagliga familjesituationer och visar på praktiska handlingsalternativ för föräldrar att använda sig av när en konflikt seglar upp. Har du provat allt men inget fungerar? Det finns utvägar som gör att alla vinner – så att ingen behöver börja dagen med ont i magen. Senast var för ungefär ett halvår sedan.


Fast egentligen är det ju vi vuxna som bråkar. Om lågaffektivt föräldraskap med Bo Hejlskov Elvén och Tina Wiman. Utskällningar och bestraffningar är fel metod när dina barn bråkar. De lär sig ingenting av att vi tillrättavisar och bestraffar dem.


Barn som bråkar hejlskov

Det handlar om hur vi skapar förutsättningar för att det här barnet kan uppföra sig i den här situationen. Det är en bok som verkligen ALLA föräldrar borde läsa, och som jag önskar att jag hade läst, helst innan jag fick barn. Vad mycket bråk vi hade sluppit! Och så mycket klokare jag kunde ha hanterat de bråk som ändå hade uppstått! Ibland känns det som om man inte gör annat än bråkar med barnen.


Kom och lyssna på en populär föreläsning om hur känslor smittar, varför konflikter blir till bråk och hur du kan ställa. Det kan vara bråk, vägran, skadegörelse eller enklare beteenden som lögner, hot eller glåpord. Vi pratade med vår expert psykologen Bo Hejlskov Elvén för att ta reda på hur man kan bryta dessa onda cirklar av konflikter.


Om du har ett barn som bråkar och inte gör som det blir sagt, så känner du igen känslan av avmakt och att snart vara lika arg som ditt barn – detta sker eftersom känslor, speciellt upprörda, smittar av sig. Fast före kanske års ålder är det inte lika vanligt med bråk som efteråt, och efter är man ju formellt sett inget barn längre. Så barnen i exemplen i boken är 3-år.


Det kan vara hjälpsamt att fundera på vad som hände innan utbrottet för att få vägledning i vad det är som behöver anpassas. Barn som inte vill äta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg