torsdag 8 oktober 2015

Fina budskap på svenska

Den vackra röda klänning som Victoria bar på kungens middag för Nobelpristagarna under gårdagen, den december, var, enligt våra källor, signerad Pär Engsheden. Klänningen, med knyt i halsen som på en knytblus, kan ses som en slags hyllning till Sara Danius. Som ju ofta bar just Pär Engshedens design – och knytblus.


Glosbe, online-lexikon, gratis. Bläddra milions ord och fraser på alla språk. Användningsexempel för fine på svenska.

Fina budskapet bakom Victorias klänning på galan. Jag tycker ju att kronprinsessan är top notch och så duktig på att föra fram svensk design. Men i stället ska klasskassan på nästan fem tusen kronor nu gå till välgörande ändamål.


Jag tänkte att pengarna kan gå till Barncancerfonden i stället för att vi ska köpa ballonger för flera tusen. Då kan det gå till något fint och vi kanske kan rädda liv med våra pengar, säger Alexandra Persson. Carl Philip delade en ny strålande bild på Instagram. Men det är inte bara prinsens leende som väcker uppmärksamhet – även hans dolda budskap bakom bilden berör.


Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Betydligt mer inspirerande är de dolda budskapen bakom de här tatueringarna, som är så kallade ambigramtatueringar.

Här kan du också läsa om de kontroversiella scenerna och dolda budskapen som du förmodligen har missat i kända Disneyfilmer. Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Om det skulle hända att du känner till några bra ordspråk som ännu inte finns på den här sidan och du tror att de förtjänar att vara där: håll inte tillbaka. Skriv till mig genom att antingen använda kommentarsfältet längre ner på sidan eller via vårt kontaktformulär genom att trycka på ”kontakt” som du kan hitta i huvudmenyn. Detta är en lista över ordspråk på svenska.


Avsikten med ordspråk är att på ett enkelt sätt förmedla ett budskap , en värdering eller visdom och ibland används de för att ge en extra tyngd i en argumentation. I en havsblå klänning gjorde hon storstilad entré på Stockholm Junior Water Prize. Och bakom den fantastiska kreationen, som drog allas blickar till sig, finns ett underliggande och fint budskap. Kronprinsessan Victorias engagemang för miljön i vårt land är noga dokumenterad.


Och hon brukar ofta ge uttryck för det, på ett eller annat. Stellan Skarsgård är i tanken egentligen perfekt för rollen. En dekig man med fina drag, ganska snäll, som precis släppts ut ur fängelse. Han strövar ödesmättat runt i en liten norsk fabriksstad med moloken hästsvans. Ingen har något att glädjas över i staden där alla väntar på att dö.


Inte heller vad det var för budskap radiosändaren spred. Den naturvetenskapliga forskningens budskap är tvärtom att verkligheten nu hunnit ikapp oss. Den sände något av en chockvåg över världen med sitt budskap att evig tillväxt på en ändlig planet leder till katastrof.


Det svensk -danska fotografparet Kent Klich och Tina Enghoff har tillsammans gjort ett projekt för att uppmärksamma situationen för de tusentals hemlösa i Köpenhamn.

Resultatet blev en bok för några år sedan – och nu visas bilderna på Galleri KGi Stockholm. Era vackraste ordspråk, citat och verser på svenska , engelska, franska och latin! Vi lägger ner mycket tid på att hjälpa andra att lära sig mer om Bibeln och Guds rike.


Eftersom vi vittnar om, dvs. Gud Jehova och hans rike kallar vi oss Jehovas vittnen och inte ”Jehovas” som en del kallar oss. Utforska vår webbplats! Ta reda på fakta om oss och vad vi tror på.


Sveriges största sökmotor för det svenska språket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg