onsdag 7 oktober 2015

Rysk ubåt i stockholms skärgård

Köp produkter från Plantoys hos oss. Ekologiska och barn- och babyprodukter online! Stort utbud online - alltid snabba leveranser, välkomna! Ubåtsjakt i Hårsfjärden.


Man kommer aldrig att kunna säga det säkert innan man får tag i en ubåt. Han påpekar även att timingen för presskonferensen är intressant.

Jag tittar varje morgon på ryska försvarsministeriets tv-kanal. I dag hade de ett inslag om ryska miniubåtar och de svenska svårigheterna att hitta ubåtar. Den svenska ubåten Sjöormen kan följa hur denna går in på svenskt vatten i Danziger gatt och spelar in ljud från den. Stockholms skärgård avslöjar sig en sovjetisk ubåt av typ Whiskey utanför svenskt territorialvatten genom att sända med radar. Skadade ryska u-båtar.


Vi kan dem utan och innan – av mängder av skäl. Vi vet precis hur det funkar, sade Göran Frisk. Det säger tidigare chefen för den svenska ubåtsjaktsstyrkan.

Vi kommer att hitta dem förr eller senare och då anfaller vi, säger pensionerade kommendören Göran Frisk. Inte hört något Expressen. Rysslands ambassad genom ambassadens pressattache Alexander Pashedko.


Det råder inga tvivel, alla andra förklaringar är uteslutna. Försvarsmakten kan nu bekräfta att en ubåt kränkt svensk territorium. Kort uppdatering om hur det går angående sökandet utav den ubåt som Svenska försvarsmakten fått information om.


Man har även nu fått fram att ett stort fartyg kan ha något samarbete med ubåten. Har du alltid velat ha en alldeles egen ubåt med något oklart urspung? Nu kan din dröm gå i uppfyllelse!


Enligt Blocket-annonsen sitter de lite tight till. Många nyfikna fritidsbåtar smög sig fram till farkosten. SVT Nyheter var på plats och befann sig några meter från ubåten. Sedan mellankrigstiden har ljud i form av sonar varit det mest effektiva vapnet till att lokalisera ubåtar i undervattensläge.


Jakten på den misstänkta ubåten inleddes efter att en privatperson fotograferade vad som såg ut som ett ubåtstorn på väg in mot Stockholm och slog larm, den oktober förra året. Rysk ubåt kan finnas i skärgården. Nya uppgifter pekar mot att det är Ryssland som ligger bakom den främmande undervattensverksamheten.


Det finns tecken som tyder på att en skadad rysk undervattensfarkost kan befinna sig i svenskt vatten, skriver SvD. Enligt Svenska Dagbladet fångade svensk signalspaning i torsdags upp ett nödsamtal på ryska.

Eller är det sälar som på 80-talet? Det är en intervju jag gjorde för några år sedan med chefen för Mälstens minstation, Sven Olof Kviman. Mälstens minstation ligger i inloppet till Mysingen och Hårsfjärdenområdet i Stockholms södra skärgård och en kränkande ubåt måste ta sig förbi där för att komma ut från Hårsfjärdenområdet söderut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg