onsdag 21 oktober 2015

Falska konsertbiljetter

Hitta konsertresor till de största konserterna runt om i Sverige. Våra hotellpaket inkluderar konsertbiljett, centralt boende och frukost. Falska konsertbiljetter från Viagogo? Jag har just beställt och betalat två konsertbiljetter av Viagogo.


Falska konsertbiljetter

Sedan såg jag att företaget är oseriöst! Linköping En 27-årig man bjöd ut falska konsertbiljetter på nätet – och lurade bland annat två Linköpingsbor. Nu har mannen fått sin dom.


Skulle du stå med en falsk biljett är steget därefter att göra en polisanmälan, säger Maria Wiezell, men då är det osäkert om du får tillbaka dina förlorade pengar. Då kan du få ersättning även om du inte vet vem som sålt biljetten. Tidigare i sommar gick polisen ut och varnade för tusentals falska konsertbiljetter. Polisen har nu en misstänkt, men de ogiltiga biljetterna är fortfarande i omlopp. Utöver konsertbiljetterna har han även sålt allt från en takbox och möbler, till ett kikarsikte, mobiltelefoner och fårstängsel.


Falska konsertbiljetter

Totalt rör det sig om fall av bedrägerier och fem fall av bedrägligt beteende, när han mottagit deposition för varor som kunden sen inte fått tillbaka. Live Nation, Luger och Ticnet varnar folk för att köpa biljetter på andra ställen än återförsäljare som är auktoriserade av arrangören. Men trots Viagogos löften om garanti står konsumenterna ofta oskyddade – och många känner sig lurade av företaget. Boka hotellpaket med konsertbiljett. Upplev de största konserterna LIVE.


Om du inte får biljetten eller får en falsk biljett. Om det inte fungerar kan du vända dig till din kommunala konsumentvägledare för hjälp. Förväntansfulla svenskar som planerar att gå på konserter, fotbollsmatcher eller andra evenemang och har köpt biljetter på den utländska marknadssajten Viagogo riskerar att inte bli insläppta på arenorna när det väl är dags.


Många falska andrahandsbiljetter säljs nämligen av företaget. Av allt att döma så är det frågan om biljetter som är utskrivna på det stulna biljettpappret från i höstas. Antalet falska konsertbiljetter ökar dramatiskt. Det här är mycket bekymmersamt, säger Live Nations vd Carl Pernow.


Kvinnan och hennes väninna köpte varsin biljett till en konsert i Sverige i somras, med utländska artister. Biljetterna tog snabbt slut och många gav sig ut på den farliga andrahandsmarknaden för att få se sina idoler. Gröna Lund varnar för falska konsertbiljetter. Nu varnar polisen för falska konsertbiljetter.


Falska konsertbiljetter

Polisen beskriver också att risken för förfalskning är störst hos blåa konsertbiljetter. Om en person har köpt dessa och fått ett e-postsvar från en hotmail. Polisen har fått in många anmälningar om bedrägeri från Springsteen-fans som har lurats att köpa falska konsertbiljetter. På Blocket finns massor av konsertbiljetter till salu.


Men den som köper i andra hand tar en stor risk att missa hela evenemanget. Polisen varnar för att falska biljetter säljs till flera olika konserter i sommar. Det kommer in nya anmälningar hela tiden, ungefär en om dagen, säger Maria Jänkälä, polisinspektör vid. En man har dömts för att ha lurat ett stort antal personer med falska konsertbiljetter.


Det går nämligen inte att förköpa konsertbiljetter till Gröna Lund. Anderstorp, Justin Bieber. Till konserterna på Gröna Lund är det först till kvarn som gäller, och biljettpriset är bara 1kronor om du går in före klockan 18.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg