fredag 9 oktober 2015

Bipolär medicin alkohol

Samtalsbehandling i soliga Spanien. Ta ditt första steg, ring oss så kan vi prata om saken. Tandproblem är ganska vanliga hos personer med bipolär sjukdom. Det kan bero på muntorrhet som orsakas av medicineringen eller på misskötsel under depressiva perioder. Det är därför viktigt att låta din tandläkare och tandhygienist få veta vilka mediciner du tar och att följa deras råd när det gäller munhälsan.


Bipolär sjukdom innebär att du är manisk och deprimerad i olika perioder.

Däremellan kan du må bra och leva som vanligt. Du som har bipolär sjukdom behöver söka vård eftersom sjukdomen kan göra att du ibland mår mycket dåligt. Du kan få behandling som hjälper dig att må bättre. Ja här är det ju tyvärr många som tänkt på procenten alltför länge#128532;. Tack för support LillPer, tycker du ska ta hjälp och få dom verktyg du behöver för att ta dig ur eländet.


Recidiverande depressioner kan vara fas i bipolär sjukdom där en manisk eller hypoman fas visar sig så småningom. Hypertymt temperament (se nedan under Symtom) kan vara del i bipolär sjukdom. Borderline personlighetsstörning uppträder ofta tillsammans med bipolär sjukdom (se avsnittet Personlighetsstörningar).


Givetvis slarvade han även med dessa mediciner , tog dem ej som han skulle och skyllde sedan på att de ej fungerade.

Att gå på återbesök till läkaren struntade han i det med. Det han gör istället är att självmedicinera med alkohol. Han dricker när han är låg för att mildra ångesten och för att kunna sova. Bipolär I sjukdom är lika vanligt hos män som kvinnor medan bipolär II sjukdom är vanligare hos kvinnor.


Förekomsten av bipolär I med depression och mani någon gång i livet är ca av befolkningen. De övriga bipolära diagnoserna är vanligare och olika undersökningar tyder på att det är 2- av befolkningen som har någon av dem. Nedstämdhet, ångest, oro och sömnsvårigheter är vanliga komplikationer vid alkoholproblem. Alkohol förvärrar också alla typer av psykisk sjukdom som patienten kan bära med sig sedan tidigare, och försvårar behandlingen av dessa sjukdomar. Kom ihåg att alkoholhaltiga drycker kan göra så att man förlorar vätska.


Det är särskilt viktigt att komma ihåg detta om man är på semester utomlands det kan hända att du vill dricka mer alkohol , och vädret kan vara varmt så att du svettas mer. Sök omedelbart läkare om du får någon av de sjukdomar eller symptom som beskrivits ovan. Alkohol kan förstärka vissa biverkningar av antidepressiva läkemedel.


Om läkemedlet till exempel ger dåsighet, kan den förstärkas av alkohol. Alkohol eller andra droger kan göra att du mår sämre psykiskt. Etiologin till bipolär sjukdom är inte känd. Uppskattningsvis är det genetiska bidraget till bipolär sjukdom 54–6.


Om en person har en förstagradssläkting med bipolär sjukdom löper den personen gånger högre risk att drabbas själv jämfört med gemene man. Lär dig känna igen symtomen. Prata med andra bipolära.

Kontakta föreningar, som Balans. Undvik stress, alkohol och prioritera sömn. Man kan få hjälp av coach för nyinsjuknade, via vissa.


Det finns också en överdödlighet, bland annat beror den på hög risk för självmord under de depressiva perioderna. De ser ofta mer än man tror. Har man misstankar om att man är bipolär är det viktigt att få kontakt med en psykiater, som gör en utredning.


Man behöver medicin för att kunna fungera, när man har bipolär sjukdom. Det är inget som går över eller kan pratas bort. Utan medicin förvärras symtomen. Mår inte sämre efteråt, och min mediciner fungerar.


Vi har haft diskussionen uppe tidigare och vad jag minns har flera sagt att de inte kan dricka alls. Litium, Abilify Forum för oss med bipolär sjukdom - ett forum till att utforska när du läst det. Det har visat sig att alkohol tycks förstärka vissa av medicinernas effekter, bland annat de lugnande, men också att det kan ge överraskande rus och andra inte så trevliga bieffekter.


Interaktioner mellan alkohol och antidepressiva mediciner kan ske redan vid låga doser av såväl alkohol som medicin. Har fått veta att jag förmodligen är bipolär typ 2. Min psykolog pratade om att eventuellt sätta mig på stämningstabiliserande men jag är väldigt emot mediciner. Jag har blivit felmedicinerad så många gånger.


Sveriges största webbsidor för kunskap om hälsa och medicin till allmänheten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg