tisdag 20 oktober 2015

Gravid vecka 2

En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Hitta rätt produkt till rätt pris. Jämför pris på kontaktlinser.


Gravid vecka 2

I vecka har det egentligen inte börjat någon graviditet än. En graviditet räknas från mensens första dag, alltså den mens du har innan befruktningen. Så räknar man för att det är svårt att veta exakt när befruktningen sker. Men förmodligen sker befruktningen mot slutet av denna veckan. Du som kvinna kan känna av din ägglossning i form av otydliga kramper i äggstockarna, ökad sexlust och genom att du får genomskinliga trådiga flytningar som kan bilda brygga mellan tumme och pekfinger.


Gravid vecka , – du blir gravid. Befruktningen sker i äggledaren, där mannens spermier möter kvinnans ägg. Det är väldigt svårt att fastställa när själva befruktningen inträffade.


Den första tiden märker du sällan att din partner är gravid. Många män som planerar att få barn börjar också tänka på hur de lever, vad de äter och dricker. Det kan vara ett bra stöd för kvinnan och underlätta för henne att leva som gravid , med alla restriktioner och krav som det innebär.


Slembildningen i livmodern ökar. Slemmet som kallas cervixslem kommer från livmoderhalsen och blir vid ägglossningen extra riklig, glasklar och tråddragande. Det är bara när livmoderhalsens slem har dessa egenskaper som spermierna kan vandra upp i livmodern.


Gravid vecka 2

Precis före ägglossningen håller åtskilliga ägg på att mogna i äggstockarna och snart spricker den mest mogna äggblåsan och ägget vandrar ut i äggledaren. Normalt räknar man med att man är gravid i veckor , men utgår då från sista mensens första dag. Detta innebär att du egentligen inte är gravid de två första veckorna , eftersom du inte haft ägglossning. Jag kände på mig att jag var gravid 1- veckor efter trolig ägglossning, kan inte säga varför jag trodde det, var rent instinktivt. På vägen hem köpte jag ett Clear Blue Digital test bara för säkerhetsskull.


Cirka två veckor före nästa mens sker ägglossningen. Ett moget ägg lossnar från äggstocken och glider ner i äggledaren där det kan bli befruktat av spermier. Samtidigt växer slemhinnan i livmodern och förtjockas för att kunna ta emot och ge näring till ett befruktat ägg.


Gravid vecka 2

Det är i den här veckan som befruktningen sker, när du har ägglossning och dagen innan har du störst chans att bli gravid. Allt om symptom, blödningar, missfall, trötthet, osv när du är gravid i vecka 4. Följ din utveckling under graviditeten i vår graviditetskalender. Din graviditet räknas från senaste menstruations första dag, det vill säga två veckor innan du faktiskt har blivit gravid. I graviditetsvecka 1- är du därför egentligen inte gravid. Embryot är egentligen två veckor yngre än antalet graviditetsveckor vi räknar.


Nu har mensen uteblivit och du kanske börjar misstänka att du är gravid. Du kan göra graviditetstest, men svaret blir säkrare om du väntar till vecka 5. Nu kan du behöva resa dig lite långsammare än vanligt eftersom blodtrycket inte alltid hänger med. Under vecka är det många gravida som börjar må illa och har svårt för att få i sig mat. Andra ökar något i vikt redan nu. Vissa gravida kvinnor börjar öka i vikt redan nu.


Om du mår illa, så försök äta många, mindre mål mat under dagen. När du är gravid är det meningen att du ska gå upp i vikt. Tio till femton extra kilo är vanligt. Men några ytterligare kilon uppåt eller nedåt är också normalt, förutsatt att du mår bra och barnet växer som det ska.


Går du ner kraftigt i vikt på grund av illamående, ta hjälp – det är inte bra för vare sig dig eller barnet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg