torsdag 15 oktober 2015

Ämne argumenterande tal

Sveriges största utbud av födelsedagstal från professionella talskrivare. Tips på ämnen för argumenterande tal ? Hej, jag ska hålla ett argumenterande tal i svenska där min svenska lärare har sagt att man själv får välja ämne. Jag har fått en del förfrågningar om ämnen till det argumenterande talet.


Här kommer några som jag drog ur min hatt.

Man måste självklart inte välja något av dessa. För alla ämnen gäller att man kan vara för eller emot. Talet kan vara om exakt vad som helst men jag har en riktig idétorka så jag undrar om Sweddit kanske har något aktuellt eller intressant som jag skulle göra mitt tal om? Jag ska hålla ett argumenterande tal i skolan om valfritt ämne.


Har ni några smaskiga, helst dagsaktuella men likagärna tidlösa, ämnesförslag? Helst ska ämnet vara som upplagt för ett gripande brandtal eller i alla fall engagerande. Vill inte ha något jätteseriöst som t. Jag gick en kurs i retorik och har mitt argumenterande tal (min) nedskrivet med rapport kring talets olika delar om du vill se.

Mitt tal är rätt så basic men handlar dock om löpträning så det får ju ses som personligt. Argumenterande text - roligt ämne ? I ett argumenterande tal är målet att - genom muntligt framförande - övertyga åhörarna att din åsikt är den rätta. Dessutom hålls argumenternade tal även i många sammanhang utanför skolan, och är därför en väldigt.


Jag har lärt mig att det i ett argumenterande tal alltid måste finnas något svar på tal till de som inte håller med om argumentet eller inte tycker som du. Därav vad som skulle kunna vara minus men det måste följas upp med att vi minsan tänk på det och hur vi löser problemet. Ett argumenterande tal om pronomenet hen, som tar ställning för det är ett bra tillskott till Sverige och det svenska språket.


Undervisningen i ämnet svenska ska syfta till att eleverna utvecklar sin förmåga att kommunicera i tal och skrift samt att läsa och arbeta med texter, både skönlitteratur och andra typer av texter. Eleverna ska ges möjlighet att i skönlitteraturen se såväl det särskiljande som det allmänmänskliga i tid och rum. Här är en lista på 1ämnen för retorisk argumenterande framställning. Du väljer ett ämne , skriver talet för ca minuters talande.


Du kan behöva läsa på i olika ämnen ! Du ska inte bara tycka eller presentera åsikter. Du ska ge fakta, bakgrun argument och bemöta tänkbara motargument. En genomgång av det argumenterande talets tre delar. Förmågan att genomföra ett argumenterande tal är en del av kurserna Svenska och Svenska i.

Tjaa Det är såhär att jag ska skriva ett första. Vad hade ni som ämne i så fall? Hade ett argumenterade tal om fildelning och ett informerande tal om Jan Guillous böcker.


Sen så jag ett tal om min katt på engelska och hm, ett tal i nationella provet typ, men improviserade så minns inget om det. Jag ska skriva ett argumenterande tal i svenskan och fick välja ett valfritt ämne , hade jätta svårt att komma på något men efter ett tag valde jag Ingen slöjd i skolan Jag ska alltså argumentera för att inte ha slöjd i skolan men har inga bra argument och har jätte svårt att komma på något. Alla dessa fördomar, skönhetsideal och. Du ska skriva en argumenterande text om valfritt ämne.


Finns det någon kreativ person som kan hjälpa mig att komma på ett ämne till ett argumenterande tal jag ska hålla nästa vecka? Brainstorma med tips, alla är bra! Jag skulle vilja ha hjälp med att hitta ett roligt ämne , som går att styrka med trovär.


Vad vill du övertyga läsaren om? Ex: Det vore bättre med synliga cyklar i trafiken, för då blev det inte så många olyckor. Bland andra kända läroboksförfattare i ämnet bör nämnas Cicero, Isokrates och Quintilianus, alla tre verksamma under antiken, samt Vossius.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg