tisdag 7 juni 2016

Nudlar räkor koriander

Större utbu bättre priser. Leta i flera butiker samtidigt. Vi har ett stort utbud av kryddfröer för både inomhus- och utomhusbruk!


Efter min – i med löken- Skruva upp värmen och stek i cirka minuter. Ha sedan i Räkorna , sockerärtorna och paprikan.

Stek cirka minuter till. Tillsätt nudlar , soja, sesamolja och honung. Smaka av med soja och limejuice. Garnera med koriander och sesamfrön.


Lägg upp på ett fat och garnera med rostade sesamfrön. Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. Recept och bild i samarbete med Santa Maria.

Dela eventuellt sparrisen på hälften och halvera sugarsnapsen. Toppa med hackade jordnötter och servera med sojadressing och limeklyftor. Lägg i nudlarna och koka lika många minuter som förpackningen anger.


Lägg räkorna i grytan med nudlarna och servera med skivad mango, strimlad chili och toppa med färsk koriander. Källa Elle Mat och Vin. En perfekt fredagslunch!


Mixa alla ingredienser till dressingen med en stavmixer eller vispa med en gaffel. På med grönsaker, räkor och servera massor av koriander på toppen! Gör så här: Koka upp kokosmjölken med hönsbuljong och pressad limesaft, smaka ev av med lite salt. Fräsch glasnudelsallad med räkor och krispiga grönsaker.


Dressingen bjuder på härliga asiatiska smaker som lime, ingefära, chili, koriander och mynta. Glasnudlarna går bra att byta ut mot lite matigare risnudlar. Blanda i nudlar och röd currypasta.


Krydda med färskriven ingefära, koriander och det yttersta rivna skalet från en limefrukt samt fruktsaften. Häll av lagen från räkorna och låt dem rinna av. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.

Strimla den, sockerärter, lök och pak choy. Pressa saften ur limen. Vispa ihop ingefära, pressad limesaft, rapsolja, sambal oelek och soja i en stor skål.


Nudlar med räkor wokade med grönsaker, chili, ingefära, vitlök, ostronsås och sesamolja. Istället för räkor med skal som du skalar så kan du använda ca gram skalade frysta räkor eller skalade räkor i lag per portion. Godast är dock handskalade räkor. Vänd ner nudlarna i dressingen. Välj MSC-märkta räkor.


Grönsaker kan varieras enligt eget tycke. Brett sortiment av Kryddfröer. Kryddfrästa räkor – supergod topping till nudlar , soppa och sallader. Och se till att du inte hoppar inte över det kinesiska knepet att hälla het olja över kryddorna.


Det frigör en massa doft och smak. Vegetarisk variant: Ersätt räkorna med aubergine i små stavar som du saltar och steker rätt hårt i olja. Skär mango och avokado i bitar. Nudlar med räkor , chilli och koriander Kom hem från Stockholm och trodde att våren väntade på mig här hemma i Malmö istället blev det vinter igen.


Utanför mitt köksfönster ligger det ett centimeter tjockt lager med pudersnö och även här inne känns det ruggigt, trots dubbla raggsockar! Låt rinna av i durkslag. Skala eventuellt sparrisen beroende på tjocklek.


Blanchera sparris i kokande saltat vatten cirka minuter, tillsätt sugarsnaps när det återstår minut av koktiden. Servera med limeklyftor. Nu är det bara att lägga upp maten. Hetta upp en stekpanna (riktigt het) med olja och lägg i räkorna.


Toppa med färska böngroddar (finns i asiatiska butiker) och koriander. Tillaga nudlarna enligt anvisningarna på paketet medan scampin och grönsakerna sjuder. Slå på en burk kokosmjölk och låt allt koka upp. Lägg i bok choy, nudlar och färsk koriander precis före servering.


Du kan använda havskräftor eller vanliga räkor istället för scampi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg