tisdag 21 juni 2016

Gaser i magen gravid vecka 38

Gasig i magen när du är gravid. Svullen mage och gaser är vanligt hos gravida. Fostret tar upp extra utrymme i magtrakten vilket gör att gaserna samlas på ett mindre område i tarmarna än vanligt.


Känslan av att vara svullen och av att ha ett ständigt behov av att fisa, kan kännas jobbigt. Jag är lös i magen och måste gå på toa och göra nummer minst en gång per dag.

Och ibland när jag ska gå på toa gör det riktigt ont. Får förmodligen igen för att jag skrev det där). Trodde helt klart att jag redan nu skulle ha gått upp mycket mer i vikt och se ut som en elefant.


Känner mig rörlig och det händer fortfarande att jag vaknar på morgonen tänker att jag bara har gaser i magen och har glömt bort att jag är gravid : Magen vecka 36. När fostrets huvud har sjunkit ner i bäckenet brukar du som är gravid känna att det bli mer plats upptill i magen. Då känns det lättare att andas och äta igen.


Allt fler känner förvärkar.

Gravid vecka Nu är barnet helt fullgånget och kan födas när som helst. Här nedan får du tips på hur du skiljer på förvärkar och förlossningsvärkar. Här kommer hela min graviditet i magbilder, från vecka till vecka där jag är nu. Milstolpar är vecka när den slutade vara svullen bara och blev bebismage, vecka när magen vips blev gigantisk och sen vecka när den sjönk och blev lite mindre igen. Jag har en dotter sedan tidigare och är nu i vecka och har en bubblande mage , inte som när man är gasig utan detta mer högt upp i magen.


Mullrar och låter bubblande och lite poppande där innefrån, känner bubblet utan på magen. Alltså inte sånt bubbel man känner när bebis rör sej. Barnet när du är gravid i vecka 38. När du är gravid i vecka ligger ditt barn förmodligen med huvudet neråt, väger kring kilo och är ungefär centimeter långt. Gaser i magen så pass tidigt kan det.


En molande värk i nedre delen av magen kan bero på en rad saker, bland annat ägglossning och att mensen är på gång. Men det är också ett vanligt tecken på att du är gravid. Livmodern växer mycket de första veckorna av graviditeten, vilket innebär att molvärken kan uppstå väldigt tidigt.


Gravid i veckor , nu är barnet färdigutvecklad i livmodern. Läs mer om vad du kan förvänta dig under detta sena graviditetsstadie.

Gas i magen och i tarmarna är något som alla har. Gasen består av luft som du sväljer eller som bildas i tjocktarmen när kroppen bryter ner mat. Att ha gaser kan göra att magen sväller och att du får ont, men är oftast inte farligt och beror sällan på en allvarlig sjukdom. GRAVID VECKA – nedräkningen. Från och med nu betraktas fostret nämligen som fullgånget, det vill säga att det är färdigt att födas.


Fjunet på barnets kropp är snart borta. Huden börjar bli slät och fin. När jag skriver detta är jag mitt inne i vecka och har dagar kvar till BF. Men här kommer en uppdatering om vecka 38. Under åtskilliga veckor har barnets utveckling handlat mer om att förbättra organens funktioner än om att bygga upp organen.


Visst finns det receptfria läkemedel som du kan ta mot gaser i magen då du är gravid ! Det som är så fiffigt med just dessa läkemedel är att de utgör sin effekt lokalt i magen , där de löser upp gasbubblorna, vilket gör att de inte tas upp av övriga kroppen. Det är så att jag inne i vecka och jag måste säga att jag får mycket gaser och magen svullnar efter att jag har ätit mat ibland har jag försökt kolla vad kan det va för mat som gör att jag får kramp i magen det har jag haft innan jag va gravid , men problemet är när jag får kramp då är magen svullen också så det kan ta en. Inne i magen fortsätter barnet att öva upp sin matsmältning genom att svälja fostervatten, kissa ut det och så vidare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg