fredag 24 juni 2016

Att lämna en narcissist

Lämnade en narcissist för start år sedan. Han fattade inte det förrän flyttlasset stod utanför. Mitt självförtroende var kört i botten.


Att lämna en narcissist

Jag insåg att jag måste lämna för att barnen ska få det bra och för ö. Narcissisten har ett enormt kontrollbehov vilket gör att personen dyker upp med åsikter och krav precis överallt, och förväntar sig dessutom att alla ska spela efter samma regler som hen. Så bemöter du en narcissist. Lägg inte energi på att försöka leta efter empati hos en narcissist , du kommer ändå aldrig hitta det. Trots att de verkar så självsäkra är narcissister otroligt lättstötta.


De tenderar att ta allt personligt och är dåliga på att acceptera ett nej. Narcissistens charmiga framtoning kan snabbt bytas ut mot ett enormt vredesmod om du trampat honom på tårna. Läs också: Är du en narcissist ? Det är lättare för dig att blunda än att erkänna sanningen – han är en äkta narcissist.


Så, vad händer när en narcissist lämnar dig? Det finns två möjliga resultat för scenariot. Det första är att han bara lämnar , fullständigt ignorerar dig som om du inte betydde något för honom, för att han förmodligen har ett annat. Om du har en relation till en narcissist befinner du dig i en giftig relation.


Giftiga relationer har en sak gemensam – de dränerar oss på vår livsglädje och energi. Som tur är följer giftiga relationer oftast ett relativt förutsägbart mönster. Det gör att du kan börja fundera på egna strategier och eventuellt ligga steget före. Jag lämnade en narcissist för ca år sedan.


Då skrev jag här och fick svar av bl. Så håller med ovan till punkt och pricka! Jag kan lova dig: det är inte lätt att lämna. Man har gett och gett och gett så länge så det blir svårt att ge upp.


Narcissisten kanske har dränerat din energi i en sådan omfattning att du knappt känner att du fungerar i dina vardag. Om du har bestämt dig för att lämna din gifte narcissist är mitt råd: – Se till att inte ge efter för impulser att skrika ut allt du känner för narcissisten. Det kommer inte att väcka empati, snarare förakt.


Att lämna en narcissist

Det sägs att en narcissist är en person som är förälskad i sig själv. Det stämmer egentligen inte eftersom han, (ibland hon) är förälskad i den förfalskade självbilden, vilket är någonting helt annat. Modet att se den låga självkänslan i spegeln ligger inte för N. Möjligheterna att jävlas är nämligen oändliga inom lagens ramar. Hur du hanterar en narcissist på jobbet.


Bäst sättet att hantera en narcissist på jobbet är att ignorera. En narcissist kommer göra allt för att trigga dig och få dig att reagera. Det är inte enkelt men ta inget personligt och ta det de säger med nya salt. Att ta med en narcissist till en familjeterapeut för att försöka laga familjen är inte att rekommendera. Dels behöver terapeuten väldigt snabbt se igenom narcissisten.


Att lämna en narcissist

Har just insett att jag har en kollega som är narcissist. Hur väl av de typiska beteende för en narcissist stämmer med hennes och att hennes beteende påverkar så otroligt mycket på stämningen på jobbet. Kan deras beteende bli värre när det är mera orolig på jobbet? För hennes har escalerat den senaste tiden. För att trycka undan dem blir man extremt arg, skyller ifrån sig, manipulerar, ljuger och blir våldsam.


Man kan aldrig erkänna, ens inför sig själv, att man har några fel och brister. Och man kan inte känna skuld. Allt handlar om att utnyttja andra för egen vinning, och att visa upp en så perfekt fasad som möjligt utåt. Lämna inte ut någon information om dig själv och ditt liv, N finner alltid på ett sätt att använda detta emot dig.


Måste du ha kontakt med N, för att ni har gemensam vårdna så håll en mycket formell distans. Ni kan ge familjeterapi en chans, om han går med på det, bara för att känna att du verkligen har försökt allt. Men förmodligen betyder det att om du har nått gränsen för vad du är villig att acceptera, och har kommit fram till att du behöver en förändring så finns det egentligen bara en fungerande väg, och det är att lämna honom. Har man levt länge med en narcissist eller rentav psykopat, och den andra har fått en att tro att man inte är tillräckligt bra och räcker till, är det en hård väg att gå. I bakgrunden finns känslan av att man blivit förrådd.


Sedan kan man ta itu med att fundera på vad som finns att göra i situationen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg