måndag 20 juni 2016

Bullar utan jäst

Verkligen supersmidigt! Uppgifter om klimattal (s k koldioxidekvivalenter eller CO2e) som visas för Mat. RISE Research Institutes of Sweden AB. Frukostfrallor utan jäst.


Garnering olja eller vatten (olja ger ytan mer färg) vallmofrön (vita eller blåa) GÖR SÅ HÄR.

Sätt ugnen på 2grader. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt rapsolja och mjölk och häll det över. Det är så skönt att kunna baka utan jäst , supersnabbt går det! Kan det bli bättre, tror knappt det.


Varsågoda, här kommer recept på snabba saffransbullar utan jäst ! Saffransbullar utan jäst (st) 1gr smör tsk bakpulver dl mjölk dl sirap (fungerar fint med strösocker också) krm salt gr saffran dl vetemjöl Fyllning: gr smör 1gr riven mandelmassa vaniljsocker. Smula ner jästen i degskålen på köksmaskinen.

Annars i en vanlig degbunke. Packar du med dl mått så kan det skilja väldigt mycket i mängd. För många är också varma bullar och kall mjölk ett starkt minne från barndomen.


Häll i resten av mjölken. Att baka egna bullar är en god idé. Förutom glädjen i att baka får du garanterat nybakta bullar , som du vet vad de innehåller.


Och variationerna är oändliga! Från den släta vetebullen, via kardemumma och kanel till sylt eller choklad. Deg: Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 8W) ca sek. Här hittar du recept på goda och enkla bröd utan jäst.


Baka eget matbrö det finns inget härligare än när det doftar nybakat i köket! Kanelbullar utan jäst. Ja, det går faktiskt finfint att baka kanelbullar med bakpulver istället för jäst. Alltså kan du baka kanelbullar från start till färdiga bullar på under minuter. Saftiga, goda frukostfrallor bakade helt utan mjöl.


Snabbt, enkelt och himla gott!

Istället innehåller degen havregryn som man enkelt mixar till en fint havremjöl i en mixer eller köksmaskin med knivar. Frallorna behöver inte jäsa och tar bara 15–min att göra! Låt jäsa under bak duk tills den är dubbelt så stor (ca min). Dela upp degen i jämnstora bitar, de ska passa i en lätt kupad hand.


Rulla mellan händerna till en bulle. Tryck hårt först och lätta sedan på trycket så att bullen blir rund och slät. Här kommer ett recept på ljuvliga frallor till helgen. Bullar : Skär rullen i delar och lägg dem med snittytan upp i pappersformar eller på plåtar täckta med bakplåtspapper.


Pensla med ägg och grädda sedan bullarna mitt i ugnen, 5-minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg