måndag 20 juni 2016

Hålla informerande tal

Informerande tal Förslag på dispositionsmodell: Inledning. Slideshare uses cookies to improve functionality and performance, and to provide you with relevant advertising. If you continue browsing the site, you agree to the use of cookies on this website. Att skriva och hålla tal Konsten att hålla tal , s. Dels kan det göra att man lättare blir förstådd och dels att man blir bättre på att övertyga folk.


Vet du vad jag tog för ämne?

Jag fick MVG på talet och MVG i slutbetyg! Det är bara att köra efter magkänslan: det du kan bäst är det du kan bäst. Ska du hålla ett riktigt bra informerande tal , krävs det att du vet vad du pratar om, du har koll, du tycker om ämnet och kan prata fritt kring det utan eventuella stödord. Tips på ämne man kan hålla tal om - Ungdomar.


Har fått en uppgift att hålla ett informativt tal på minuter och det får handla om vad som helst ifrån illuminatis existens eller om jorden är platt etc. ALLT du behöver veta för att hålla ett bra tal. Talakuten är mitt bidrag till folkhälsan!


Ingen ska behöva ängslas för att hålla tal. ALLA kan lära sig att tala som ett proffs!

Om du talar monotont blir det lätt tråkigt att lyssna på ditt tal och då missar alla poängen. Låta inlevelsen styra också din röst. Variera ditt röstläge och betona de ord som understryker budskapet i ditt tal och den känsla du vill förmedla. Håll pauser, de skapar spänning. Konstpauser är ett bra knep för att skapa spänning.


Tjena ska hålla ett informerande tal snart. Men förstår fortfarande inte, kan man ha med sina egna åsikter i ett informerande tal ? Alltså varför man vill åka dit och vad man tycker om Sydkorea. När du bestämt dig vilket slags tal du ska hålla och om vad så måste du fundera. Det beror på vad talet ska informera om. Om talet ska informera om din relation till landet och vad du tycker om landet så kam det vara rimligt.


Annars kan det vara rimligt om du själv har erfarenheter av landet som kan vara vikriga för din publik. Vi fick i uppgift av vår lärare i svenska att läsa och tolka målen för muntlig redovisning. Sedan skulle vi göra tre olika tal , ett på E-nivå, ett på C-nivå och ett på A-nivå.


Vi filmade de olika talen och redigerade ihop dem till en liten film. Och nu tvingas vi lägga upp den här för att hon ska kunna bedöma vårt arbete. Talet har en något skämtsam ton och inbegriper en del samspel med lyssnarna, men dess främsta kännetecken är vördnad och kärlek.


Det finns tal för olika syften och sammanhang, som hyllningstal, argumenterande tal och informerande tal.

Jag kan vägleda dig en bit på vägen. Starta med en intresseväckare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg