fredag 3 juni 2016

Kriminalitet curacao

Boka hotell i Curacao idag. Spara upp till med Agoda! Kriminalitet och personlig säkerhet.


Smärre brottslighet, som ficktjuvar och stölder på stranden förekommer så lämna inte värdesaker obevakade. Försiktighet bör iakttas, särskilt nattetid och i mindre välbesökta områden.

Värdesaker bör hållas inlåsta på hotellet. Hotel Kurá Hulanda, Willemsta Curaçao. ABC-øerne (Aruba, Bonaire og Curacao ) – der kan man snildt vade rundt uden problemer. Dog er der et område i hovedstaden på Curacao (Willemstad) som hedder Otrobanda, som er lidt “shady” ;). Jeg gik dog rundt om aftenen uden problemer, men det er et fattigt område.


Här finns butiker, kasinon och, inte minst, mycket vacker holländsk kolonialarkitektur att beundra. De pastellfärgade bakelserna till hus är inte lika många som på grannön Curacao , men tillräckligt för att ge Oranjestad karaktär och egenart.

Curacao är placerad mellan Aruba och Bonaire inte långt från Venezuelas kust. Dessa tre öar är de som kallas för ABC-öarna där Curacao är huvudön. Förutom att strosa runt i mysiga Willemsta som förövrigt finns med på UNESCOs världsarvslista, rekommenderar vi att man hyr bil och stannar till vid öns alla badvikar. Vid behov av kontakt med polis är telefonnumret 02.


Var medveten om att ukrainsk lag tillämpas även på svenska medborgare i. Helt sør i Karibien finner vi øyene Aruba, Bonaire og Curacao – eller ABC-øyene. Mens Aruba er et kjent stedsnavn for de fleste, er Bonaire ganske så ukjent, og Curacao kanskje mest kjent som navnet på en likør. Selv om øyene bare ligger et steinkast utenfor kysten av Venezuela, tilhører øyene Nederland. Trekløveret Aruba, Bonaire og Curaçao gikk tidligere under fellesnavnet De nederlandske Antillene, og er et kinderegg av opplevelser. Aruba er charterfavoritten - Ving har pakkereiser hit - med langstrakte strender og fine luksushoteller som ofte tiltrekker amerikanere på bryllupsreise.


Ting å gjøre i Willemstad: Se anmeldelser og bilder av ting å gjøre i Willemsta Curaçao på TripAdvisor. Curacao har ett tropiskt klimat som är varmt året runt. Tänk på att kriminaliteten i Caracas är rätt påträngande. Gissningsvis landar du på flygplatsen ganska sent på eftermiddagen och trafiken upp till Caracas från flygplatsen vid havet är kollossal. Dominikanska republiken har tyvvär en kriminalitet som är högre än i Sverige.


På hotellet och guidade turer kan du nästan känna dig helt säker, men utanför hotellområdet på egen han är på egen risk.

Det du absolut ska undvika är att lämna hotellet på kvällarna. Aruba tillhör Nederländska Antillerna och ingår i ABC-öarna, det vill säga Aruba, Bonaire och Curacao. Aruba ligger endast km från Venezuela i Sydamerika och är helt utanför orkanbältet. Angående Tulum med omnejd noterar man att antalet mord ökat det senaste året och skriver att fast de flesta morden tycks vara interna uppgörelser har revirkriget mellan de olika kriminella gängen medfört att oskyldiga skadats eller dödats. Varningen fick inte stå oemotsagd länge.


Samlad reseinformation om Nepal, allt du behöver veta om visum, vaccination och säkerhetsläget i alla världens länder. Res säkert, vi guidar dig! Curacao är lite grönare och inte lika platt som Aruba, det är dock torrt även här och det påminner mycket om Mexico med kaktusar som växer överallt.


Vill man vara nära händelsernas centrum bör man bo nära Willemstad. Det finns inte så många budgethotell men något fler kring Westpunt. Vi är inte anslutna till någon myndighet. Förutom då det lilla faktum att enligt EL Tiempo (något nummer under december) hade statistik som visade att Barra var den stad i Colombia med mest kriminalitet tätt följt av Cali, och att La candelaria i Bogota (där de flesta backpackers bor) har (hade iaf för ett år sedan, då var det mycket snack om det på TV nyheterna RCN) ett.


Korps Politie Curaçao er en statlig myndighet som har ansvar for å opprettholde ro og orden og bekjempe kriminalitet på Curaçao i Karibia. Ekstremt høy kriminalitet ! Jeg bodde i Benoni en by utenfor Johannesbur i ett år som utvekslingsstudent og fikk dermed et veldig godt innblikk i kulturen. Det er i mange områder ikke anbefalt å benytte offentlig kommunikasjon som buss og tog. Här hittar du råd och information som du har nytta av inför och under din utlandsresa: Vad du bör tänka på, problem som kan uppstå och vilken hjälp.


Fattigdom, kriminalitet og narkotikatrafikk ble viktige saker. Narkotikasmugling fra Sør-Amerika førte til at USA stasjonerte AWACS-fly på øya for å overvåke smugling fra Colombia. Stora inkomster vid sidan av den formella ekonomin ger den illegala narkotikahandeln (marijuana och kokain) som lett till ökande korruption, kriminalitet och våld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg