tisdag 28 juni 2016

Argumenterande text om alkohol

Argumenterande text om alkohol

Samtalsbehandling i soliga Spanien. Ta ditt första steg, ring oss så kan vi prata om saken. Välj ditt favoritfoto eller hitta på en rolig text till din present. Vi har ett brett sortiment av olika produkter.


Skapa din egen personaliserade present. Argumenterande Tal om Alkoholens makt Eleven beskriver bland annat den stigande alkoholkonsumtionen bland ungdomar idag, och vilka konsekvenser detta kan medföra. Vidare så belyser eleven alkoholmissbruk, hur mycket pengar svenskar lägger på alkohol samt alkoholrelaterade brott. Men att alkohol i små mängder är bra för hälsan är en myt. Den mängd som kroppen max klarar av att bryta ner per dygn motsvarar alkoholen i en lättöl, 7gram.


Om man dricker mer, till exempel en starköl (20gram alkohol ) får kvinnor klara leverskador. En man som dricker två burkar starköl får också han klara leverskador. Argumenterande text : Nej till rökning och Alkohol Anledningen till att jag valde denna rubrik är för att dagens ungdom från år har både testat cigaretter och druckit alkohol.


Men inte bara där längre det har spridit. Många brott skulle aldrig ha begåtts om inte alkohol funnits med i bilden! Ska vi vara helt ärliga så får du nog finslipa texten. Det känns som om du browsat Flashback, läst lite av de generella argumenten för en legalisering och sen ordbajsat ned dem på ett papper.


Skulle jag vara en neutral individ hade din text inte känts varken trovärdig eller för den delen god nog att övertala mig. Det här är en argumenterande text som handlar om vad det finns för olika slags droger och hur droganvändande påverkar vardagen för den person som drogar. Textens tes är att man ska stoppa det ökande användandet av droger i samhället, och tesen stöttas av tre argument, dessutom bemöts ett motargument. Lagen säger att det är förbjudet, jag struntar i om någon landat på månen NEJ.


Skulle min tonåring komma hem full så hade jag ringt polisen för att LAGEN säger det. Världens lättaste grej att argumentera FÖR. Hoppas ni kan hjälpa mej, jag ska välja ett ämne att argumentera om i skolan.


Alkohol har blivit så normalt att på väg hem så blir jag alltid tillfrågad om att fixa dryck till de mindre eller så vill de sälja till mig, och ser även minder åriga som står överallt och röker. Skriv din argumenterande text ! Nu är det hög tid för dig att skriva din argumenterande text. När du har skrivit texten fortsätter du att läsa nästa steg! Texten När du nu har skrivit din argumenterande text är det dags att förbättra den.


Läs följande tips och rätta din text om det behövs. Då skulle problemen med alkohol och narkotika minska i kommunen. En del säger att kommunen inte har råd (4) men om bara en enda person räddas från att hamna i missbruk tjänar kommunen miljoner. Debattartiklar handlar precis som insändare också om att skriva egna åsikter samt att motivera åsikterna med argument.


En debattartikel är betydligt längre än. I bakgrunden redogörs för vad kursplanerna i svenska som andraspråk och svenska säger angående argumenterande text. Det redogörs också för vad som utmärker argumenterande text. Tips på ämnen för argumenterande tal?


Hej, jag ska hålla ett argumenterande tal i svenska där min svenska lärare har sagt att man själv får välja ämne. Jag förklarade ytterligare vilka de typiska språkliga dragen med en argumenterande text är. Texten är oftast skriven i presens, språket är känsloladdat, lockande och övertygande och vilka sambandsord som används. Eleverna jobbade med en text till som handlade om argument för och emot om ett planerat café i ett samhälle. Det ska handla om Moderniteter jag frågar inte efter att någon ska skriva ett tal till mig, bara hjälp med att välja vad jag ska hålla tal om , vad det ska innehålla osv!


Här kommer bli förslag som skolan gav, se om du kanske kan utvecka några av dom och ge mera konkreta förslag vad jag kan ta med och inte ta med. Tesen är grundbulten i din argumenterande text. Om du till exempel ska skriva en argumenterande text mot dödsstraff så kan din tes vara Dödsstraff är fel! Om du ska argumentera för en sänkning av skatten så kan din tes uttryckas som Skatten måste sänkas! Mall till argumenterande text Först och främst… Bestäm tesen!


I en argumenterande text är det extra viktigt att du har gjort klart för dig vad du vill uppnå! Vad är det du vill övertyga dina läsare om ? Alla hundar ska hållas kopplade! Gör tesen tydlig: Jag anser att alla hundar ska hållas kopplade!


Jag skulle därför uppskatta om ni ägnar några minuter till att läsa min text , för att därefter kunna ge mig råd på hur jag skall kunna förbättra den, samt ge mig fler argument till varför en kvinna ska tjäna lika mycket som en man inom samma yrkesgrupp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg