onsdag 8 juni 2016

Argumenterande text sluta röka

Sluta röka med effektiv ljudbok. Köp Här - Endast 2kr. En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Texten säger i princip ingenting. Möjligtvis att du är en kille som är smart nog att inte röka , men inte mycket mer.


Du hade nog kunnat få till den rätt bra om du hade funderat lite mer djupgående över frågorna som du ställer i texten.

Då hade det kunnat bli riktigt intressant. Avslutning sammanfatta hela texten eller så kan det vara en uppmaning. Så här ser ett argumenterande text ut. Rökning är dåligt för hälsan. Många röker och drabbas av hjärtinfarkt, lungcancer eller farliga sjukdomar.


Omgivningen blir utsatt för giftig rök. Eleven redogör för varför alla människor borde sluta röka , med utgångspunkt i en rad olika h. Argumenterande tal Eleven tar ställning emot rökning genom att belysa de många negativa aspekterna av rökning och argumenterar för att rökning bör förbjudas i Sverige. Argumenterande text : Nej till rökning och Alkohol Anledningen till att jag valde denna rubrik är för att dagens ungdom från år har både testat cigaretter och druckit alkohol.

Men inte bara där längre det har spridit. Att sluta röka är en personlig resa, din resa. Från beslut till mål och delmål, att förändra vanor och ovanor. Vägen dit är inte alltid rak men då finns det hjälp att få.


För det finns bara fördelar med att sluta röka och det är den bästa present du kan ge dig själv. När du slutar röka förlängs ditt liv med flera år. Studier visar att män som slutar röka vid förlänger sitt liv med år, medan de som slutar vid förlänger sitt liv med tre år.


Du lever inte bara längre, utan kommer även sannolikt att vara friskare och mer rörlig på ålderns höst. Källa: slutarokalinjen. Professionell hjälp ökar din chans att sluta röka.


Dina möjligheter att lyckas med ett rökstopp ökar när du får professionellt stöd. Allan Svensson Tintin Anderzon slutade röka med Allen Carr´s Easyway to stop Smoking. Vill de röka får de göra det på sin friti sånt har inte i skolan att göra. Idioter som står och röker i busskurer, dörröppningar etc borde få ett nackskott.


Du har valt att röka , men du kan inte välja åt andra att de också ska bli (passiva) rökare. Kan tillägga att jag röker själv om det gör någon skillnad. Bestäm ett datum för när du ska sluta röka.


Stärk din motivation att sluta röka.

Du kan till exempel samla information och göra en lista över anledningar till att sluta. Testa ditt röksug genom att anteckna varje gång du röker en cigarett och vad du gör just då. Sätt sedan betyg på hur viktig just den cigaretten är. Ja jag tycker att det är ok att röka på allmän plats, men ibland bör det sunda förnuftet påminna rökarna om var som är lämpligt och inte. Det säger ju liksom sig självt att man inte röker i busskur, utanför sjukhusingång och andra allmänna ingångar.


Grattis till ett bra beslut, de är den bästa present du kan ge dig själv. Här är tipsen som hjälper dig att sluta röka ! Bäst resultat blir det om de får träna på att utreda typiska tonårsproblem. Det kan vara allt från att övertyga föräldrarna om att få gå på konsert eller tälta till att få bästa kompisen att sluta röka.


Det är så många som vill sluta röka men tar aldrig initiativet till att göra det, vist man försöker men efter någon dag så börjar man igen. Jag känner en som slutade röka för ungefär tolv år sedan, som då gick över till nikotin tuggummin men använder sig fortfarande utav tuggummit. Se upp för e-cigarretter.


Så kallade e-cigarretter marknadsförs som ett rökavvänjningsmedel och framställs ofta som ofarliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg