måndag 13 juni 2016

Överspänningsskydd test

Se testvinnare och vilka produkter och tjänster som blev bäst i test. Jämför pris på produkter och återförsäljare inom renovering och bygg. Att skydda huset med åskledare från en direkt träff kommer först i tredje hand.


Här är tv-antennen på taket särskilt känslig. Skydda den med en kabel till markledaren och sätt ett överspänningsskydd på antennkabeln.

Hur skyddar man sina apparater? Enkla och billiga apparatskydd säljs både på stormarknader och på mackar. Blixten slår ner i en ledning någonstans och följer el- eller teleledningen in i huset.


Om du vill skydda din hemelektronik helt och hållet krävs det att din elcentral inte får in strömmen, det vill säga att du har installerat någon form av överspänningsskydd på din ingående el redan innan elcentralen. För att man ska kunna känna sig säker måste byggnaden vid elcentralen ha ett överspänningsskydd som dessutom måste vara rätt installerat, säger Christer Bohlin, Åskskyddskonsult AB. Tricket vid installation av ett sådant så kallat inledningsskydd är att ansluta alla system till fastighetens huvudjordningsskena. Ett överspänningsskydd kan man säga är en potentialutjämnare som reagerar snabbare på överspänningen än den utrustning man skall skydda.


Med överspänningsskydd får man ett kontrollerat överslag i själva skyddet och inte ett okontrollerat i utrustningen.

Det finns vissa som har en säkring och skyddar mot för höga strömmar men väldigt få. Men det kan stå Fused 10A och då skyddar den mot för höga strömmar. Kraftigt överspänningsskydd för extra säkerhet. Nio skyddande komponenter.


Fem varistorer varav två extra kraftiga, tre säkringar och ett gasurladdningsrör. Kontrollampa som indikerar om skyddet är helt. En säkring brinner ut eller säkerhetsbrytare kopplar ifrån när för mycket ström förbrukas. En järnfattig transformator kan överföra växelström som en vanlig järntransformator (om dock mindre effektivt), men överför inte plötsliga spänningsökningar då transformatorkärnan mättas snabbt.


Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild. Du får ladda ner, länka till och skriva. SM4EFE Henrik Källbäcks.


Industrin rapporter och tester visar detta skydd är i praktiken meningslöst, så vi anser inte att deras närvaro eller frånvaro i våra tester och recensioner. Du kan jämföra överspänningsskydd hållbarhet, eller den tid under vilken MOVs kommer att förbli effektivt, genom att titta på antal joule reklamen för produkten. Sverige sedan länge lett elsäkerheten med tuffa normer och tester. Test av överspänningsskydd Nej.


Se till att ha jordfelsbrytare – och även överspänningsskydd som automatiskt slår av strömmen vid en spänningstopp.

Jordfelsbrytare minskar risken för bran. TEST : övervakningskameror testade. Få lite extra trygghet hemma, även om du inte är där.


Med en uppkopplad övervakningskamera kan du både se och få reda på om något händer hemma medan du är iväg. Nest Cam IQ Outdoor är bäst i test tack vare den bra bilden, smarta funktioner och lättanvända app. De flesta påfrestningar i elektriska kretsar kan man konstruera sig förbi, men höga överspänningar är något som kretsarna bara inte klarar av. Råd och rön gjorde ett test på överspänningsskydd i somras,.


Vänligen ta del utav aktuella försäljningsvillkor i. Kunskap inom området överspänningsskydd är oerhört viktigt då det handlar om säkerhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg