måndag 13 juni 2016

Thai räkor med nudlar

Thai räkor med nudlar

En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Hitta rätt produkt till rätt pris. Passar bra både som lunch och middag, vardag och helg. Woken serveras med nudlar.


Thai räkor med nudlar

Räkor med nudlar är en fräsch och sötsyrlig rätt med influenser från det asiatiska köket. Rätten tar mindre än minuter att tillaga och innehåller bland annat lök, spansk peppar, ingefära, soja, räkor , äggnudlar och lime. En exotisk smakupplevelse utöver det vanliga! Låt rinna av på hushållspapper. Mixa jordnötterna i matberedare till ett grovt mjöl.


Prova detta klassiska recept på den thailändska nudelrätten. Pad Thai med jordnötter, fläsk, ägg och räkor - mums! I det här receptet använder vi räkor. Om du vill ha en starkare smak på rätten så kan du toppa med lite hackad färsk chili.


Thai räkor med nudlar

Det är också gott med kyckling. Efter min – i med löken- Skruva upp värmen och stek i cirka minuter. Ha sedan i Räkorna , sockerärtorna och paprikan. Stek cirka minuter till.


Smaka av med soja och limejuice. Garnera med koriander och sesamfrön. Börja med att skala räkorna ! Glöm inte att ta bort den lilla tarmen också… Koka nudlarna så att det är gjort. Skölj dem med kallt vatten i ett durkslag sedan, så klibbar de inte ihop så lätt.


Hetta upp oljan i en rejäl wok. Fräs all lök och ingefära tillsammans. Nudlar med räkor wokade med grönsaker, chili, ingefära, vitlök, ostronsås och sesamolja. Istället för räkor med skal som du skalar så kan du använda ca gram skalade frysta räkor eller skalade räkor i lag per portion. Godast är dock handskalade räkor.


Välj MSC-märkta räkor. Grönsaker kan varieras enligt eget tycke. Slå på en burk kokosmjölk och låt allt koka upp. Blanda i nudlar och röd currypasta. Krydda med färskriven ingefära, koriander och det yttersta rivna skalet från en limefrukt samt fruktsaften.


Lägg i böngroddarna och nudlarna. Fös nudlarna åt sidan och knäck i äggen. Rör runt tills äggen stekts, som en äggröra. Vänd runt med nudlarna. Toppa med räkor och nötter.


Fisk eller räkor 1kr. Kyckling, nöt, fläsk ( räkor 1kr) 4. Stäng av värmen, blanda i basilikablad. Ta upp kyckling och räkor och lägg åt sidan. Låt stelna något, tillätt nudlarna och rör ihop.


Låt dom ligga där i ca 6-min, de ska vara mjuka med lite tuggmotstånd. Sila av och ställ åt sidan. Koka upp liter saltat vatten och lägg ner nudlarna , rör om och dra kastrullen från värmen. Woka morot och grönsaker i olja. Häll av vattnet från nudlarna.


Tillsätt räkorna och låt dem fräsa med. Några minuter innan servering, tillred nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Koka upp vatten i en kastrull till nudlarna och tillsätt lite salt. Strimla paprika och salladslök.


Riv skal och pressa saften från en lime. Botanisera bland massor med recept, tips och inspiration.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg