tisdag 28 juni 2016

Snabb fredagsmat

Avrunda arbetsveckan med att fixa en god fredagsmiddag. Fira starten på helgen med en god middag på fredag och duka upp med trevliga rätter. Att äta middag i TV-soffan en fredagskväll är både trevligt och mysigt. Här har vi samlat recept på fredagsmat till fredagsmyset.


Alternativ till tacos utan tacofärs kan ju vara lite så där lagom stor förändring på fredagsmaten för inbitna taco-fans, tänker jag. Personligen gillar jag ju verkligen tacokryddorna men gör gärna tacokyckling, tacokorv eller tacolinser istället.

Med lite andra kryddor kan du snabbt steka på lite räkor till dina tacos istället. Snabbt , enkelt och gott ska det vara! Middagstips och enkla recept kan man aldrig få för många av. Här hittar du snabblagade favoriter, enkla recept på middagsrätter med ganska få ingredienser och prisvärda råvaror.


Veckan går mot slut och då sitter det fint med snabb fredagsmat ! Vad serverar du när det är dags för fredagsmys? Här hittar du goda recept på fredagsmat så som tacos, Tex Mex, enkla gratänger, pasta och pizza. Recept på snabb , god och enkel fredagsmat till fredagsmyset.

En fredagsmiddag ska gå snabbt att svänga ihop och vara lite extra god. Lättlagade recept som passar utmärkt att laga när fantasin inte är på topp och tiden inte räcker till. Njut av enkel mat tillsammans med hela familjen! Tacos, snabba smårätter eller pizza. På fredagskvällen vill man lyxa till det utan att det tar för lång tid att laga maten, och det ska vara underbart gott och kanske en maträtt som man kan göra till en tradition.


Här är våra bästa recept för garanterat fredagsmys. Ibland finns det tillfällen då det behöver gå fort och vara enkelt att laga mat eller baka. Nyp samman mjöl och smör till en smulig deg. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Nagga degen och ställ kallt i minuter.


Fördela all riven ost i formen. Vispa ihop ägg, grädde, crème fraiche, salt och peppar och häll i formen. Grädda mitt i ugnen i minuter. Ibland är en snabblagad maträtt precis vad man behöver. Kika in här för snabblagade och enkla recept till middagen.


Här krävs varken extra tid eller ork. Fredagsmat är lika med tacos i många hem.

En rätt som är enkel att variera, där var och en kan äta det den vill. Här bjuder vi på en specialare med en god sötpotatiskräm och en syrlig mangosalsa. Fyll på med grönsaker och ytterligare såser om du vill, ju fler skålar desto festligare. Bloggaren Susanne Histrup tipsar här om snabb och enkel bjudmat med hög imponeringsfaktor. Lättlagat och perfekt för alla slags fester och mingel!


Soppa i shotsglas Tillagningstid: min. Färdigköpt Kelda Sparrissoppa som man värmer. Häll upp i mindre glas. Här kommer en billig och enkel meny för hela veckan. Och det bästa av allt - rätterna tar endast minuter att laga!


På fredag vill man gärna äta lite extra gott, samtidigt som det ska gå snabbt att fixa maten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg