tisdag 7 mars 2017

Hur är det att leva som kristen i sverige

En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Hitta rätt produkt till rätt pris. Jämför pris på kontaktlinser. Pinsamt är ett av orden som florerar när svenska troende svarar på frågan.


Jag är inte alls förvåna säger Elin Engström, präst inom Svenska kyrkan.

Vi kommer att våga leva judiskt, känna oss mer hemma i Sverige och stå upp för Israel. Det är alltså inte bara bra för oss judar, det är bra för Sverige. Och viktigare än så – det är det rätta att göra om man bryr sig om sin judiska minoritet, styrs av moral, etik och sunda värderingar.


Många anser fortfarande att de är kulturellt kristna , säger Magnus Hagevi om studiens resultat. Det finns även en stark koppling mellan etnicitet och religion i Sverige. Men det finns också de som förpassat religionen till privatlivet, helt frikopplat från någon kulturell gemenskap, oavsett hur mycket påsk och jul de firar. Går det att leva som religiös hindu och buddhist i Sverige ?

Men om du slår vad om att den är falsk och det visar sig att den är sann, då har du förlorat allting och du får tillbringa evigheten i helvetet. Jag har aldrig hört någon ångra sig som lever ett äkta Kristet liv. Det kostar inte en krona att varken bli kristen eller leva som kristen. Du har bara allt att vinna. Men det finns också en tydligt positiv kraft i tron, engagemanget och den ökande mångfalden – vilket vi behöver se och lära oss ta tillvara.


Vilka regler man ska följa som Jude I Tora så finns det många bud och regler för hur man ska dyrka gud och hur man ska leva. De är smmanfattade i tio Guds bud och i trosbekännelsen. Den judiska trosbekännelsen heter Shema och är Hör Israel , Herren vår Gu Herren är en. Här tas också praktiska saker upp som är bra att veta i det dagliga livet och hur det är att leva med funktionshinder i Sverige. Kristna missionärer började verka i det blivande Sverige under vikingatiden, varav den förste som blev bekant var Ansgar, som kom till Birka 829.


Fakta och statistik kring barns levnadsvillkor - Duration: 28:24. Sverige är kristet , så är det. Hur ser det ut i Sverige ? Att vi säger att vi är sekulariserat är nog kanske för att medierna tagit över högtiderna från sin betydelse.


Jag vet faktiskt inte varför.

Att vara kristen tonåring idag innebär att kunna ta emot fördommar och skämt om sin tro och livsstil. Fråga: Var i bibeln står det hur man ska leva ett liv som Gud vill att man ska leva ? Svar: Hela meningen med vår tillvaro - anledningen till att Gud skapade oss - var och är att vi ska bli hans avbild. Det är målet för hela vår existens, något som Gud förklarade redan innan han skapade den första. Om man är buddhist i Sverige så får man försöka söka sig till de få grupper som finns tillgängliga så man kan bilda en liten gemenskap och hoppas på.


Det är ju så att en del troende i den svenska kyrkan sparar sig till äktenskapet och så är det även för katoliker. När det gäller katolska traditioner är det många som påminner om våra. De firar jul och påsk, sedan skiljer det sig lite från land till land.


Det är inte sant att alla katoliker ser homosexualitet som ett problem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg