torsdag 23 mars 2017

Nyttig mat för träning

Adventure Menu säger STOPP till kemiska tillsatser, konserveringsmedel och färgämnen. Färdigt att äta direkt ur förpackningen med en hållbarhet på år. Här kan du köpa friluftsmat.


Muggar, stekpannor, bestick m. Skotork, strumpor, mössor med mer. Tänk på att bara för att det är en bra idé att för det mesta äta näringsrik och nyttig mat så betyder inte det att du aldrig kan äta skräpmat eller dricka alkohol.

En glass eller en pizza någon gång är ingenting i det stora hela. Det är dina vanor som kommer forma din kropp, inte undantagen. Vilken mat är bäst innan träning ( för att bränna fett)? Exempelvis nötter, kyckling, keso med mera (se fler exempel nedan!).


Då får du energi samtidigt som fettförbränningen inte hämmas. Att äta bra mat är en förutsättning för att nå träningsresultat. Näringsfysiologen Kristina Andersson ger fyra recept på bra träningsmat – frukost, lunch, mellanmål och middag.


Frukost: Frukostpannkaka med bär och kesella portion. Vår nyttiga veckomeny innehåller middagstips för veckans alla sju dagar.

Alla recepten är skapade av ICA-kockarna, speciellt utvalda av ICAs dietist. En måttlig konsumtion av socker och sötsaker gör att du undviker för stora humörsvängningar och så länge godisätandet inte dominerar, och maten är nyttig och varierad i övrigt, kan lite frosseri underlätta för dig att hålla en fettfattig meny en lång tid framöver. Samma gamla vanliga mat på middagsbordet?


Få ny inspiration med MåBra:s sunda veckomeny! Varje vecka sätter vår viktcoach ihop en komplett matsedel med nyttiga recept – perfekt för dig som vill äta nyttigt och äta dig mätt. Se bland annat våra recept på fem enkla, sunda och billiga fiskrätter. Få också sunda recept som håller blodsockret stabilt och många andra recept på sund och kalorisnål mat.


Havregrynsgröt med mjölk är en klassisk frukost för många. Den smakar bra och kostar inte speciellt mycket. De flesta vet också att havregrynsgröt är nyttigt. Men exakt hur nyttig den är kanske inte alla vet. Det finns nämligen inte många näringsämnen eller mineraler som grynen saknar.


Träning är en katabol (nedbrytande) fas och för att man skall få någon effekt av träning är den anabola (uppbyggande) fasen en viktig del. För även nyttig mat innehåller kalorier, ganska många kalorier till och med. Man missbedömer mängden och äter lätt för mycket. Kalorisnål och nyttig kan ju vara två helt skilda saker. Nötter är nyttigt , men kaloririkt.


Spenat är däremot både nyttigt och kalorisnålt. Här hittar du nyttiga och smarriga recept på alltifrån lunch och middagar till enkla mellanmål före och efter träning.

Håller du fortfarande igång med ditt nyhetslöfte men känner att maten börjar bli enkelsidig eller att du behöver inspiration för att hitta nyttig och hälsosam mat som passar din träning finns det bra alternativ för att handla maten online. För dig som vill beställa nya recept varje vecka, skräddarsytt efter just dina behov så. LCHF, Paleo, GI, 5: glutenfritt eller helt enkelt bara god och nyttig mat. Håll balansen med bra mat , mer varierat och grönt. Det ska vara lätt och roligt att äta nyttigt och hälsosamt.


Här har vi samlat alltifrån mättande frukostar, mat för din träning , till grönare middagar, som får dig och din kropp att må bra. Idrottarnas kostbok – ett bra verktyg för dig som tränar barn och ungdomar. Mat för idrottande barn och ungdomar.


Maten har många viktiga funktioner för allas vår hälsa. För barn och ungdomar som idrottar är det extra viktigt att fylla på med rätt typ och rätt mängd näring. Kroppen utvecklas fortfarande och att då dessutom försöka prestera maximalt kräver en välplanerad.


Här hittar du allt från recept på nyttig och glutenfri mat för hela familjen till inspiration inom naturlig skönhet, hälsa och träning. Jag som skriver heter Cecilia Folkesson, är utbildad kostrådgivare och mamma till småkillar. Brinner för ekologiskt, naturlig mat , barfotalöpning och resor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg