måndag 27 mars 2017

Narcissistiskt beteende

Beter sig högfärdigt eller arrogant. Störningen kan behandlas med samtalsterapi, men hur effektiv behandlingen är beror bland annat på hur villig personen är att förändra sitt beteende och tänkesätt. Detta kan komma i form av subtila förolämpningar eller spydiga kommentarer om utseende eller beteende , med målet att bibehålla deras känsla av överlägsenhet. De använder arrogant kroppsspråk för att markera överlägsenhet och avlägsenhet, såväl som ett språk utan känslor som kräver att andra vördar och idoliserar dem.


En vanlig företeelse vid destruktiva relationer är att du bara känner en känsla i taget och du bygger upp dina tankar och beteenden runt den känslan. Här kommer ett fall exempel kring hur svårt det kan vara att avsluta en destruktiv relation om du svänger mycket känslomässigt. Du är inte ensam narcissister är ofta spännande, karismatiska och lite farliga. Deras charm och känsla för att synliggöra dig kan vara bländande, men det finns också en mindre attraktiv sida som visar sig genom avsaknad av empati ett Dr Jekyll och mr Hyde beteende. Oftast är det den ena parten som har det.


Och den andra har sökt terapihjälp, för att den känner sig nedtryckt och nedstäm oftast utan att riktigt veta varför. Partnern med narcissistiska drag ser till en början inga problem med sitt beteende , utan tycker att den andra är överkänslig. Andra känner sig belagda med skuld och skam, kritiserade, nedvärderade och förnedrade i sina relationer och interaktioner med en person som lider av ”ett destruktivt narcissistiskt mönster”. Destruktiv narcissism är ett helt kluster av beteenden och attityder – inte bara ett eller två obehagliga beteenden eller attityder. Här är tecken på att du har med.


Detta leder till att han litar på er och kommer att bete sig ledigare i din närvaro. Förklara för denne varför någon reagerar på ett visst sätt. Om ni vinner narcissistens förtroende kommer han eller hon att anförtro sig för er. Den här besten tar vad som är tillgängligt.


Eftersom han snabbt blir uttråkad så kräver han hela tiden alltmer avvikande stimulation. Många av oss har nog kallat någon för narcissist när vi tycker att de speglar sig lite för länge, men att vara det på riktigt innebär väldigt mycket mer än så. Man måste inte vara narcissist för att ha anammat en narcissistiskt beteende. Det narcissistiska beteendet ställer till nog så mycket problem i relationer människor emellan. Han är väl medveten om sitt beteende men han förstår inte VARFÖR.


Så ja, jag tror att narcissiter är medvetna om sina beteenden men skjuter bort det då dom anser sig vara felfria och vill inte ta tag i problem. Dom anpassar sig efter beteendet istället. Funderar på om alkoholismen föder och göder ett narcissistiskt beteende hos min man eller om han självmedicinerar, att alkoholen intas för att dämpa känslorna i samband med den i sådana fall medfödda narcissismen?


Han kommer högt på narcissism-tester och stämmer in nästintill till punkt och pricka. De tror också gärna gott om alla. Därför är det extra viktigt för högkänsliga att inse att ett narcissistiskt uppträdande kan ta sig olika skepnader.


Narcissism En viss grad av narcissism anses sedan länge vara en förutsättning för en sund och hälsosam självbild - man behöver vara i stånd att älska sig. Narcissisten behöver inte nödvändigtvis tillämpa fysisk misshandel. De är känsligare för gruppens beteende än vad man tidigare trott.


På grund av djurets orädda beteende har länsstyrelsen nu skrivit till Naturvårdsverket med en uppmaning att pröva frågan om skyddsjakt. Den manipulativa personen vägrar att se sitt eget beteende utifrån och gör allt för att inte ta ansvar för sina egna handlingar, och vill få dig att känna dåligt samvete över något du inte ens har gjort. Som exempel: En person som alltid är otrogen, kan istället anklaga sin partner för flirta med andra.


Ingen behöver bete sig perfekt i min närvaro, för jag är inte heller perfekt. Hur ska du då bemöta det här? Ingen behöver vara rädd för att jag ska trakassera dem, för det är ingenting jag någonsin gjort eller kommer göra.


Ingen kränks av mig, för jag är inte en person som kränker andra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg