fredag 17 mars 2017

Uber förare

Busca Más Rápido y Mejor en ZapMeta Ya! Uber är ett bra sätt att bli din egen chef och tjäna pengar. De flesta personer med en taxiförarlegitimation kan köra med Uber. Här är allt du behöver veta om du ska köra i Stockholm, Göteborg och Malmö.


Om du är en aktiv Uber -partner kan du bjuda in andra förare som är intresserade av att köra med Uber genom att dela din inbjudningskod eller skicka en inbjudan.

Som tack får du en bonus när personen du bjuder in slutfört det antal resor som krävs. Du behöver en taxiförarlegitimation för att få köra med Uber i Sverige. Få information om hur vi kan hjälpa dig i taxikortsprocessen. Varje gång du gör en resa med Uber ska du se till att du sätter dig i rätt bil med rätt förare genom att jämföra registreringsnumret, bilens märke och modell samt bilden på föraren som finns i appen.


LÄS MER: Så ska Uber få sina förare att betala skatt Uber beslöt i maj att lägga ned den kontroversiella samåkningstjänsten Pop. Företaget har därefter tagit fram ett tillägg till sin app, som gör det lättare för förarna att delge Skatteverket sina inkomster. Uber-förare fuskade med taxametern.


Ett säkerhetsföretag åkte Uber -taxi 1gånger.

Det visade sig att åtta av tio förare knappade in för låga belopp i taxametern, enligt undersökningenen som Taxiförbundet genomfört. Det lägsta inknappade beloppet var fem kronor. Uber – brittiska förare inte egenanställda. En domstol i Storbritannien avslog Ubers överklagan.


Inte nog med att London inte förnyat Ubers trafiktillstånd. Nu kom en ny smäll för. Där tar Uber en provision på procent och skickar sedan resterande summa tillbaka till föraren. Redovisningsplikten faller då på förarna själva, och i många fall har den alltså inte varit fullständig.


Uber lanserade i somras en knapp som låter förarna frivilligt dela med sig av intäktsuppgifter till Skatteverket. Framtiden för Uber och dess förare. Fortfarande finns mycket som inte fastställt kring Ubers samåkningstjänst och där beslutsfattare har flera ställningstaganden att göra.


Dock verkar det som att Uber är här för att stanna! Som förare kan det vara klokt att följa debatten för att vara säker på att du har så färsk information. Tjänster i Sverige har omfattat Uberlux, Uberblack och Uberx där skillnaden är typ av bil, service och pris.


När du matchas med en förare delas information till föraren du matchat med så du kan se föraren namn och bild på förare , registreringsnummer och modell på bilen. Förarna är föremål för anmälan i procent av fallen. När du ser din förarens fordon på din upphämtningsplats, bekräftar att registreringsnumret som visas i appen matchar det faktiska fordonet.

Familjen åkte taxi med misstänkte mördaren. Uber - föraren Bree från Florida trodde att pojkvännen åkt iväg för att hälsa på sin sjuka mamma på sjukhuset, i en annan stad. Bree hade sovit hos honom och sett honom lämna lägenheten med bagage tidigt på morgonen.


Senare på kvällen skulle Bree hämta upp en tjej på flygplatsen. Uber tillhandahåller ett system där kunden upplever att man får ett riktigt kvitto via Ubers app. Läs mer: Ubers börsnotering rycker närmare Detta möjliggör skattefusk och är ett sätt att kringgå kassaregistret på ett sätt som strider mot föreskrifterna i lagstiftningen. Som jag ser det sätter sig Uber över svensk lag, säger han. Nu säger sig organisationen ha svart på vitt för att Ubers förare inte redovisar korrekta inkomster till Skatteverket.


Av 1granskade Uber -resor lät förarna bli att använda taxameter i fall, enligt en granskning genomförd på uppdrag av Taxiförbundet. Transportstyrelsen har tidigare ansett att UberPOP är att betrakta som taxitrafik och har velat se en rättslig prövning av detta. Nu går hovrätten på samma linje som tingsrättsdomar mot enskilda UberPOP- förare.


Flertalet har dömts till dagsböter för olaga taxitrafik och brott mot kravet att ha taxiförarlegitimation.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg