fredag 17 mars 2017

Oregelbunden menstruation

Pröva våra bli gravid-tillskott! Oregelbunden menstruation kan bero på flera orsaker. Oftast är de helt ofarliga. En del personer har alltid oregelbunden mens. Riklig och oregelbunden menstruation.


Orsaker till riklig och oregelbunden menstruation : Ovulationsstörningar i pubertet och perimenopaus (vanligt med riklig och långdragen blödning efter förlängt mensintervall).

Menstruationscykeln är inte samma för varje kvinna. Det är vanligt att ha lite olika längd på sin menscykel. En försenad mens behöver inte betyda att det är någonting som är fel. Vad är oregelbundna blödningar?


En normal menstruation är regelbunden, varar i tre till åtta dagar och kommer ungefär var fjärde vecka. Alla blödningar från livmodern som kommer utanför den normala menstruationsperioden betecknas som oregelbundna blödningar. Du har oregelbunden mens.


Mens är ofta väldigt oförutsägbar och tycker om att dyka upp lite när den vill.

Det är normalt att alltid ha sen eller tidig mens. Men det är inte normalt när det blir ett riktigt gissningsspel om när din mens ska komma. Den normala menstruationen är en bortfallsblödning och varar 3–dagar, föregås av ägglossning. Cykellängd 21–dagar. Normal mängd 25–ml.


Anovulatoriska blödningar är ofta oregelbundna , långdragna och rikliga. Allt om menstruation och ägglossning – så som om oregelbunden menstruation , utebliven menstruation , menscykeln och om befruktning. Vid uppenbart förändrad menstruation behöver tillståndet undersökas av sjukvården.


Orsaker till oregelbunden menstruation kan vara att personen just inträtt i puberteten eller gått in i klimakteriet, då tillståndet snarast är förväntat. Professionell balett dansare, gymnaster, och skridskoåkare is är särskilt utsatta för oligomenorré eftersom de kombinerar ansträngande fysisk aktivitet med en diet som syftar till att hålla vikten nere. Fick min första mens när jag var och har sedan ca års ålder gått på P-piller.


Sedan min första mens har den alltid varit extremt oregelbunden , det kan vara allt mellan dagar till ca månader mellan mensen, men när jag går på p-piller är den helt regelbunden. Många kvinnor upplever oregelbundna menstruationer någon gång i sitt liv:? Vid 9-års ålder kanske inte mensen kommer i tid under de första åren efter att den startat. Nära års ålder kan cykeln bli kortare.


Efter förlossningen (om du ammar) återkommer dina menstruationer vanligtvis inte förrän du slutar amma. Jag har haft mens i ca fyra år och är nu år gammal.

Den har under perioder varit oregelbunden (har då fått men färre gånger). Nu för någon vecka sen kom den dock varade i tio dagar. Vissa dagar blödde jag mycket och vissa inte.


Sen har den kommit varannan dag. Psykiska trauman, långvarig stress, dålig kost, vilket leder att utmattning, och fetma kan orsaka oregelbunden menstruation. Mycket ofta, oregelbunden menstruationåtföljd av infertilitet. Om graviditet inträffar i bakgrunden av brott kan vara missfall.


Vad påverkar menstruationer ? Det är många faktorer som kan förändra menstruationerna. En vanlig orsak är olika grader av stress, som kan påverka hormonnivåerna och göra att mensen blir oregelbunden eller uteblir. Förändringar i kroppsvikten kan också leda till rubbningar i mensmönstret. Förskrivningen av denna typ av läkemedel är som störst under sommaren.


Studier tyder på att noretisteron inte är en effektiv behandling för att minska menstruationen vid menorragi (riklig menstruation ), men att det effektivt kan fördröja menstruationen och hjälpa kvinnor få kontroll över korta eller oregelbundna menstruationscykler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg