onsdag 18 december 2019

Ta bort mossa på berg

Hitta det perfekta Bilsemester till Bergen med halvpension. Boka ditt boende idag och spara pengar - Se våra erbjudanden här! Jag har berg på tomten som delvis är mossbeklädda och som jag vill få rena och fina. Hur tar jag på enklaste och bästa sätt bort mossan ? Det är rätt tunn mossa och visst kan jag borsta bort den med hårt borste men det är rätt stora ytor.


Finns det ett enklare sätt än att borsta?

Ta bort mossa på berg ? Bergen på tomten är snart helt täckta av grön mossa , ingen fluffig mossa direkt utan mer som en äcklig, seg, heltäckande matta. Den kan tyckas len och oskuldsfull vid första anblick, men att ta bort mossa är många gånger ett gissel. På den här sidan finner du mossbekämpning som fungerar. På vår tomt finns det många stenar.


Genom åren har de blivit alldeles gröna av mossa. Den är svårt att riva bort , har kämpat idag så fingrarna blöder,det går lätt att ta bort när det finns lite jord under men annars sitter den som berg. I samband med att detta ämne appliceras på en ytan bekämpas mossan omedelbart, medlet kan sedan spolas bort.


Det är inte ovanligt att rester av Grön fri dröjer sig kvar på den behandlade ytan efter tvätt, denna lösning kan spolas bort alternativt kan man låta regnet skölja bort det med tiden.

Regelbunden rengöring med vatten och kvast får bort smuts alger och mossa. Ett alternativ är att slipa bort algerna: Strö ut fogsand över plattorna och sopa ordentligt. Det tar ti men samtidigt fyller du på fogarna med ny sand.


Kemisk lösning – Kemisk algtvätt, som man efteråt sköljer bort , kan hjälpa till att lösa problemet med. Du måste ha fel på högtrycksapparaten om du inte får bort mossan. Både jag och grannen har gjort samma sak och det har gått hur bra som helst. Problemet brukar vara att man skuter bort enstaka stenar ur plattorna i stället. Här vill vi däremot ge varningens ord.


Stenplattor av betong är inte lika täta som natursten av exempelvis granit och kan ta skada av högtryckstvätten. Var även försiktig med fogarna - du kan behöva fylla på med ny fogsand när jobbet är klart. Du kan inte själv ta bort materialet. När du upprättar en profil på Viivilla. Så växer mossa på taket.


Allt som ramlar och fastnar på taket, till exempel löv, fågelspillning, frön från träd och pollen, blir till slut gödning – och på så sätt kan mossan börja växa på och efter en längre tid in i takpannorna. Så tar du bort mossan på taket. Använd en takskrapa och skrapa bort mossan.


Кеш Схожі Перекласти цю сторінку січ. Någon som har tips och råd om hur man får bort lera, mossa , lite växter från ett berg ?

Att fastställa vad mossan i gräsmattan beror på är A och O om man vill bli av med mossan. Tar man inte bort orsaken till att mossan trivs i gräsmattan kommer mossan garanterat tillbaka, även om du tar bort den tillfälligt. Här har du checklistan och åtgärderna. För att få bort alger och mossa från taket finns det olika algmedel att använda sig av.


Medlet hittar du i välsorterade byggvarubutiker. Det allra vanligaste är att du häller ut medlet, sopar och spolar av med en vattenslang. Ett av de lättare är att ta bort mossor och lavar på berget för att få det rent.


Har bara lite svårt att bestämma mig. Det är en vittspridd mossa som finns på alla kontinenter utom Antarktis, dock huvudsakligen i Europa, Asien och Nordamerika, där den är vanligt förekommande. Det ligger jättefint lite inprängt i ett berg , men trädgården är orörd sedan år tillbaka! Vi har precis köpt ett hus! Allt är katastrof :) men mitt största problem är att det fina berget på baksidan är täckt av grön mossa , vitmossa, buskar å annat.


Grannarna har superfina rena berg. Så min fråga är, hur får jag bort. Jag ska ta bort mossa (grön) på ett papptak, kan man använda dessa medel till papp eller kan pappen bli förstörd? Funderade mest på Biltemas Alg- o mögeltvätt. Får inte bort mossan med endast borstning.


Tänkte rensa fram berget runt tomten som huset står på , men i dagsläget så är det fullt med mossa , rötter och annat som slagit rot ordentligt. Rötterna sitter som in i berget (hahaha) och går knappt att dra bort för hand. Att du får mossa i din gräsmatta beror till på att den inte har fått tillräckligt med näring. Därför är regelbunden gödsling viktig. Ett gott råd är att aldrig använda mossrivare eftersom du då riskerar mer mossa påföljande år.


Följ därför mina skötselråd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg