onsdag 11 december 2019

Rysk ubåt passerar öresund

Rysk ubåt passerar öresund

Köp produkter från Plantoys hos oss. Ekologiska och barn- och babyprodukter online! Stort utbud online - alltid snabba leveranser, välkomna! Enorma ryska ubåten på väg mot Öresund. Världens största atomubåt kan komma att passera under Öresundsbron i juli.


Rysk ubåt passerar öresund

Många vittnen hörde av sig till försvaret efter att ha sett den ryska ubåten i Öresund på fredagen. En ubåt ur den ryska flottan passerade under julafton genom Öresund , skriver Ekstrabladet. En dansk patrullbåt följde i dess kölvatten. Det är standardförfarande att vi följer dem när seglar förbi, säger vaktchefen vid Försvarets operationscentum till tidningen. Bogserbåten anmälde tidigt i morse att den skulle passera med ubåten.


Resan gick från S:t Petersburg till Murmansk. Liksom när örlogsfartyget ”Aleksandr Shabalin” passerade genom Öresund under torsdagen, reagerade många med utsikt över sundet även på den ubåt som gick i ytläge dagen efter. Det handlar om en rysk ubåt som har Kaliningrad som hemmahamn, och nu är på väg till Murmansk, berättar Daniel Lindbla pressansvarig på Sjöfartsverket. Danska försvaret har via den ryska ambassaden i Köpenhamn informerats om att ubåten med sällskap ska segla genom danskt vatten den juli.


Det har funnits ett stort intresse från media om när vi räknar med att ubåten Dmitry Donskoy passerar genom Stora Bält, säger överste Søren Wilhelm Andersen från danska försvaret i ett pressmeddelande. De är specialiserade attackubåtar som utvecklades på 70-talet och som är bestyckade med torpeder och robotar. Marinen vill inte svara på om de misstänker att ubåten som passerade Skåne i går var kärnvapenbestyckad. Ryska ubåtar gled förbi hamninloppet i Helsingborg.


I stilla mak passerade på måndagsförmiddagen två ubåtar norrut i Öresund. Den ryska ubåten u 1skapade stora rubriker då den gick på grund utanför Karlskrona i början av 80-talet Foto: Foto: Thommy Bernquist Marinen följde ubåtens färd. Det sker bara ett fåtal gånger per år att ryska örlogsfartyg passerar genom Öresund.


De flesta väljer att segla genom Stora Bält. Rysk ubåt passerade Öresund. Detta enligt The Independent Barents Observer. Vi följer alltid all verksamhet som sker i vårt närområde, säger Jesper Tengroth, pressekreterare vid Försvarsmakten.


Och den här gången gick den inte på grund. Det var nog en och annan skåning som satte. En rysk ubåt i övervattensläge passerade Öresund i morse. Vet inte vad som är mest intressant, att en rysk ubåt passerar Öresund i ytläge, eller första kommentaren av läsarna som jämför invandrare med en atomubåt. Hej and wälkommen to Sweddit!


The hub for Swedes on reddit and our community here! Visiting redditors from elsewhere are also welcome! För övrigt är sannolikt Dimitrij Donskoj för djupgående för att passera genom Öresund , utan kommer gå via Stora Bält.


Dimitrij Donskoj kommer inom några år att läggas i malpåse, och ersättas av en nybyggd Borej-klassens kärnvapenrobotubåt, som med mindre besättning är billigare i drift.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg