tisdag 31 december 2019

Ta bort mossa på asfalt

Jämför pris på produkter och återförsäljare inom renovering och bygg. Hitta rätt produkt till rätt pris. En svår moss invasion kommer ta ett tag att ta bort , men ingen av de olika stegen är svårt.


Jag antar att du redan har prövat att borsta bort mossan med stålborste? Ta bort mossa på våren när marken har värmts i ditt område.

Om inte, gör ett försök. Annars finns det järnsulfatmedel som CurEra Algmo (Nelson Garden) som effektivt tar bort mossa. Mossa tål högtryckstvätt, mkt bättre än asfalt , Går du på med högtryckstvätt försviiner mer av asfalten än mossan ! Kemiskt är det hur enkelt som helst att helt döda mossa med vanligt kalk. Får man sol på så är allt dött inom ett dygn.


Nu gillar ju jag mossa , men mossa på asfalt , det tar vi (läs min man) bort med högtryckstvätten. Den kan tyckas len och oskuldsfull vid första anblick, men att ta bort mossa är många gånger ett gissel. På den här sidan finner du mossbekämpning som fungerar.

Vi har samlat fakta och information och välfungerande metoder, kända lösningar, mossmedel samt maskiner för att bekämpa och få bort oönskad mossa från gräsmatta, tak. Behandlingen kan göras på i princip alla material, även gångplattor och asfalt , puts och tegelfasader och målade träfasader. Den fula beväxningen av lavar eller mossa på takpannor regnar helt bort på ett år efter besprutning. Stenplattor, träfasader, plank, murar – allt blir sanerat och snyggt igen.


Det går INTE att få bort mossa från plattor med dansk sjösten med enbart en högtryckstvätt. Och då är det inget fel på Högtryckstvätten kan jag säga. Jag har stått och blåste med en Kärcher Ktyp 1riktiga Bar på max effekt, men icke, även Kärchers Stora tralltvätt 4serien gick bet.


Du måste ha fel på högtrycksapparaten om du inte får bort mossan. Både jag och grannen har gjort samma sak och det har gått hur bra som helst. Problemet brukar vara att man skuter bort enstaka stenar ur plattorna i stället. Spraya mossiga området på asfalt ytan noggrant med vatten och blekmedel lösning. Se till att du spraya mossan under en torr vecka så att mossan att absorbera lösningen helt.


Vänta tre till fyra dagar innan du tar bort den döda mossan från asfalt ytan. Mossan ska vara en gyllenbrun färg när döda. Mossa kan växa på olika ytor, inklusive asfalt tak bältros och uppfarter, mellan konkreta språngbrädor och andra områden där det finns en hel del skugga. Tvätta inte taket med högtryckstvätt av fel anledning många husägare och företag tvättar tak med högtryckstvätt med för högt tryck därför dom tror att skiten på taket är sot, föroreningar eller fågelskit.


Hur man tar bort mossa från en Asfalt Tak Moss tenderar att växa på asfalt tak i fuktiga, fuktiga klimat.

Mot norr tak delar omgiven av överhängande träd och vegetation lockar mossa på grund av att behålla fukt och otillräcklig solljus. Att borsta bort mossan fungerar inte, så nu tänkte jag försöka få bort den med hjälp av. Du kan helt lugnt tvätta din asfalt med din hötryckstvätt. Vårt betyg på denna produkt: För att få bukt med mossa på plattor, fasader och tak , är det många som är beredda att. En annan faktor är hur du sköter taket.


Du bör se över taket efter vintern och under hösten efter lövfällningen. Rensa takrännor och håll taket rent från växtdelar, mossa , löv och skräp. Annat regelbundet underhåll behövs inte. Strykning med takmassa behövs endast om granulatet på takpappens yta är borta.


Jag ska ta bort mossa (grön) på ett papptak, kan man använda dessa medel till papp eller kan pappen bli förstörd? Funderade mest på Biltemas Alg- o mögeltvätt. Får inte bort mossan med endast borstning. Här vill vi däremot ge varningens ord. Stenplattor av betong är inte lika täta som natursten av exempelvis granit och kan ta skada av högtryckstvätten.


Var även försiktig med fogarna - du kan behöva fylla på med ny fogsand när jobbet är klart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg