onsdag 11 december 2019

Rysslands flotta

Vi planerar bygga ett nytt hangarfartyg som rymmer stridsflygplan, sade vice-amiral Viktor Bursuk på den ryska flottans internationella utställning i S:t Petersburg. Projektet har redan skrivits in i regeringens handlingsprogram. Nordflottan (ryska: Северный флот, Severnyy flot) är den ryska marinens flotta som är baserad vid Kolahalvön och Vita havet. Den omfattar även kustartilleri, marinflyg och andra enheter och borde rätteligen kallas Norra Marinen.


Men det ryska skeppet vägrade först gira. USA:s flotta betraktar agerandet som ”ett aggressivt närmande”.

Det är utrustat med landbaserade fasta och rörliga robot- och artillerisystem. Det ingår tillsammans med marininfanteriet i den ryska flottans kuststridskrafter. Rysslands flagga är en vit-blå-röd trikolor. Som mörka skuggor mot den grå horisonten ligger några av ryska flottans största missilkryssare ute till havs.


De byggdes för att kunna slå ut amerikanska hangarfartyg med sina missiler. Ryska flottans kuststridskrafter. Sammanlagt deltar fartyg och flygplan, enligt den statliga ryska nyhetsbyrån Tass.


NYRIKA De eleganta, flotta villorna ligger som pärlband.

Här bor inte bara den ryska makteliten. Den övre medelklassen har också gjort entré och det är en klass som växer dramatiskt fort. I och med detta så har den ryska baltiska flottan aktiva ubåtar och därmed förmodligen flest aktiva ubåtar i Östersjön (åtminstone för tillfället). Elden är inte under kontroll. Enligt flottan handlar det om rökskador.


Kuznetsov är den ryska flottans enda hangarfartyg. Samtidigt, det syns ett mönster av ökad rysk militär aktivitet nära våra gränser, vilket Natos försvarsministrar kommer diskutera den här eftermiddagen, säger Rehanna Jones-Boutaleb vidare. I dag har Natos försvarministrar möte i Bryssel. Svår brand i ryska flottans flaggskepp.


En rad olika örlogsfartyg och mindre stridsbåtar visas upp på paraden i floden Neva som flyter genom S:t Petersburg. På plats är rysslands president Vladimir Putin som höll ett högtidligt tal för att hyllar den ryska flottan. Byggd som BOMBA var då ett passagerarfartyg. Fick där namnet SANTAHAMINA.


Rysk flotta på väg till Medelhavet. Norrmännen har fått uppgift om att flottan är på väg till Medelhavet från sin bas i Severomorsk. Fartygen har fotograferats utanför norska kusten(TT).


Folktätheten varierar från invånare per kvadratkilometer i det arktiska området till 3i storstadsområdet kring Moskva.

Större delen av befolkningen bor i landets europeiska del. Förvaltningen moderniserades efter västeuropeisk förebild. Handel och industri utvecklades och en reguljär armé och flotta skapades.


I öster nådde ryssarna fram till Stillahavskusten. I väster nådde de genom erövringar från Sverige fram till Östersjön, och här anlades den nya huvudstaden S:t Petersburg. Se även Stormaktstidens.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg