tisdag 24 december 2019

Samariaravinen apollo

Boka aktiviteter i Chania! Lågpriser på hotell i Apollon. Kundservice live, dygnet runt, på ditt språk. Från budget till lyx, hotell och hem. Apollo har erbjudit resor till Rhodos i många år – och det är inte svårt att förstå varför så många väljer att resa hit.


Här finns några av Greklands finaste stränder, ett livligt nöjesliv i Rhodos stad och flera idylliska små byar på landsbygden. Flest är Apollo Mondo Enjoy - hotell med lokal touch och personlig atmosfär. Söker du hotell med hög standar direkt vid stranden bör du boka något av våra Apollo Mondo Selected-hotell.


Den mest berömda delen av ravinen är “Järnportarna” där ravinen endast är fyra meter bred och bergssidorna upp emot 5meter höga. Med lite tur får du även se den utrotningshotade och alltför sällan skådade Kri kri-geten! Där ingår buss till Xyloskalo i bergen, båt från ravinens nedre mynning vid byn Agia Roumeli och buss tillbaka till startorten. Den är vacker, och trots guidens varnande or inte alltför svårvandrad. Framme i byn Agia Roumeli, vandringens slutmål, får vi belöningen: först i form av färskpressad apelsinjuice på ett fik, då när vi slänger av oss kläderna och tar ett dopp i det kristallklara vattnet.


Samariaravinen apollo

Apartments Apollon ligger i ett lugnt område i utkanten av Platanias, ca km från Rethymnon. Få ut det mesta av din sightseeing! Stranden ligger inom gångavstånd härifrån och lägenhetsboendet drivs av två välkomnande, grekiska familjer.


Samaria Gorge, Chania - the longest gorge in Europe, with a unique, magnificent natural environment. Hos Apollo hittar du resor till hela världen, weekendresor, träningsresor, flygbiljetter, endast hotell och mycket mer. Här kan du se mer om alla våra resmål.


Samariaravinen apollo

Det finns även flertalet andra skyddade djur och växtarter i nationalparken. Kreta i maj för att vandra. Vi fick dock stora problem. Samma dag som vi kom ned till kreta hade dom haft en ganska stor jordbävning tidigare på dagen, vilket gjort att dom fick stänga ravinen.


Så den planerade trippen dit på tisdagen med Apollo blev inställd. Här är tips om häftiga sevärdheter och måsten. Från fantastiska stränder som Elafonissi till gammal historia som Knossos.


Lefka Ori innehåller kalk, och har säkert en intressant flora. Från Kallergi kan man fortsätta österut till nästa hytta, men vi gjorde inte det utan återvände till Omalos. På kvällen färja till nästa by – Agia Roumeli (se kartan!) – en pytteliten, charmig by dit man bara kan ta sig med färja eller till fots.


Dag 4: I två dagar är vi familjen Viglis gäster. Vi bor tre nätter på deras Artemis Studios i fräscha 2-bädds-lägenheter, nära den underbara beachen. Det är en mäktig häpnadsväckande naturupplevelse att vandra här bland de höga klipporna. Att gå hela sträckan tar runt fem timmar, men det finns gott om alternativ för den som vill ta en kortare tur. Det finns gott om vildblommor på vägen genom tallskogen till ravinens botten.


Buss från Chania till Xyloskala, där vandringen börjar, tar en timme. Hemresan går via båt och buss från Hora Sfakion. Samariaravinen är Europas djupaste och mest spektakulära ravin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg